mynewspapers.net

Vad är en naturliga hår tvätt utan att använda schampo?

Vad är en naturliga hår tvätt utan att använda schampo?


Oavsett vad ditt hår textur måste det tvättas. Vissa väljer att tvätta håret varje dag, medan andra tvätta varannan dag för att förhindra att den torkar ut. Det finns bokstavligen tusentals hårprodukter inklusive schampo och balsam på marknaden. Men fler människor vill ta ett naturligt förhållningssätt till personlig omvårdnad. Det går att få rena, friska hår utan att använda schampo alls.

Naturlig vinäger Wash

Ättika som en hår tvätt har använts ända sedan romarna och var populär under 1800-talet som en toalett. Tvätta håret med vinäger sägs ta bort uppbyggnaden och rester från håret axlar och ger håret en frisk glans med färre tovor. Använda äppelcidervinäger. Det föreslagna beloppet för långt hår är 1/2 msk vinäger och 1 dl vatten. Blanda omsorgsfullt. Blött hår helt, sedan tillämpa vinäger tvätten. Skölj och torka. Efter torkning, kommer ditt hår inte luktar ättika. Det kommer att kännas fräsch och ren.

Bakpulver tvätta

En annan schampo-fria alternativ för friskare hår är att använda en bakpulver pasta. Det gör Lös 1 msk bakpulver i tillräckligt med vatten att göra en tjock pasta. Arbete pasta blandningen i rötterna av håret bara. Skrubba noggrant igenom din hårbotten och rötter. Efter applicering, låt det sitta i några minuter för bästa effekt. Efter detta väljer vissa människor att följa upp med vinäger tvätten nämns ovan före sköljning. Andra helt enkelt spola med vatten.

Andra naturliga tvätt Tips

För fet eller oljig hår, prova att använda naturliga citron eller lime juice blandas med vatten när du tvättar håret. Det föreslagna beloppet är 1 msk av varje till en kopp vatten. Men om du använder ättika tvätten, använda den endast på ändarna av ditt hår i stället för rötterna. För frizzier hår, tillsätt 1 tsk honung till bakpulver blandningen och tillämpa den. Skölj noggrant som vanligt. För torr eller kliande hårbotten, pröva att använda 1-2 tsk (beroende på längd och tjocklek på håret) te träd eller lavendel eteriska oljor till din hårbotten. Låt det som för ett par minuter innan sköljning.