mynewspapers.net

Vad är en näckros damm växt?Näckros är en av de mest slående vattenväxter, bildar en stor, prålig blomma tillsammans med platta, runda blad. Näckros representerar en anpassning växter har använt för att kolonisera vattenmiljöer.

Identifiering

Näckrosor tillhör en grupp av vattenväxter som tillägget Purdue University identifierar som rotade flytande växter. Även om bladen och blommorna av näckros flyta ovanpå vattnet, fäster en lång stjälk dem till botten av damm eller sjö.

Fortplantning

Som är typiska för gruppen blommande växt som de tillhör, locka näckros blommor insekter med deras doft. Insekterna bära pollen från växt till växt, efter vilken gödsling och utsäde utveckling uppstå. Blommor dröja två till fem dagar innan stjälken börjar spiral och rita anläggningen under vattnet, där det släpper sina frön. Näckrosor återge även vegetativt, eftersom nya växter utvecklas från deras stjälkar.

Geografi

Näckrosor förekomma inföding på östkusten i Nordamerika, enligt Washington State Institutionen för ekologi. På grund av deras popularitet som vattenlevande prydnadsväxter visas de nu i hela USA och Kanada. I vissa områden, är det en värdefull inhemska växt, och i andra, behandlas det som en invasiv art.