mynewspapers.net

Vad är en musikpromotor roll?

Vad är en musikpromotor roll?


Levande musik beror på ett samspel mellan publik och en utövande konstnär. Arenor och konstnärer tjäna pengar genom biljett och merchandise försäljning. För att platser att stanna kvar i drift och för artister att bli välkänt och framgångsrikt, måste de få en stor publik, vilket är en uppgift för en musikpromotor. En musikpromotor främsta oro är att bygga hype och förväntan för levande musik för att tjäna pengar och bygga publik och fläkt framåt.

Historia

Enligt Egegubre.com började musik att främja innan inspelad musik fanns. Eftersom levande musik var en av de primära källorna till underhållning innan inspelat ljud, uppstod konkurrens mellan konkurrerande musikgrupper och arenor. Musik initiativtagare framkom för att hjälpa till att bygga unik vädjan om olika musikaliska evenemang och grupper. Att främja har utvecklats med teknik och sociala utvecklingen. I dag innebär musik att främja att anordna konserter, med affischer och broschyrer för att sprida ordet om dessa konserter som använder sociala nätverk och musik webbplatser för att odla intresset för levande musik.

Typer

Musik initiativtagare varierar beroende på sammanhanget av en levande musik händelse. Vissa platser har sina egna Promotorn på personal för att öka medvetenheten om lokala och regionala för varje musikaliska evenemang de värd. Band har ofta sina egna promotion tjänstemän eller lag som hjälper föröka sin popularitet och öka medvetenheten om deras kommande konserter. Dessutom är musiker med spridningen av teknik som internet, att hitta nya sätt att främja sin egen musik utan hjälp av inhyrda initiativtagare.

Venue initiativtagare

De flesta plats initiativtagare boka visar sina klubbar genom mottagande av bandet pressmaterial. Dessa pressmaterial är antingen fysiska kopior som innehåller information om bandet och prover av deras musik, eller elektroniska pressmaterial skickas över internet. Beroende på platsen, kan en vara att föredra framför den andra. Venue initiativtagare organisera evenemang för sin specifika plats. Detta innebär catering till de särskilda demografiska som normalt deltar i den plats som främjas och att hitta lämpliga underhållning.

Bandet initiativtagare

Bandet initiativtagare skiljer sig från plats initiativtagare i att de är anställda av ett visst band för att hitta gig möjligheter. Bandet initiativtagare måste kontakta en mängd olika platser i många olika geografiska platser för att maximera framgångarna inom bandet de arbetar för. Det är mest produktiva för band att spela på många olika ställen att få bredare exponering och spelupplevelse. Därför kommer bandet initiativtagare ofta boka turer, som är serie av på varandra följande visar att band resa till runt ett visst geografiskt område. Beroende resurser och framgång i bandet, turer kan vara alltifrån en vecka till månader.

DIY musik att främja

Enligt Independentmusicadvice.com, kan många amatör musiker få professionell exponering genom att använda internet som en källa för egenreklam. Detta eliminerar behovet av dyra att främja och bokning agenter. DIY musik främjar är den tredje typen av musik att främja, och betyder "gör det själv främja." Ökningen av DIY musik främjande har mycket att göra med att eliminera den "mellanhand" i musikbranschen, så att konstnärer att utnyttja vinster och behålla kontrollen över sina egna affärsprojekt. Även om främjande av DIY musik har sina fördelar, föredrar vissa mötesplatser och mötesplats eller band-specifika initiativtagare, eftersom många i musikbranschen fortfarande föredrar traditionella professionell medel för bokning visar.