mynewspapers.net

Vad är en möjlig diagnos efter en koloskopi?

Vad är en möjlig diagnos efter en koloskopi?


En koloskopi är en av de mest invasiva medicinska undersökningarna, men om du upplever gastrointestinala problem, detta förfarande är viktigt i att identifiera problemet och lära sig att behandla den. Efter studier på insidan av din kolon, kan din läkare nå flera slutsatser.

Polyper

Polyper ser ut gupp i tjocktarmen och uppstår när celler växa onormalt. Om din läkare inte hittar någon polyper, kan han ta bort och analysera dem för att avgöra om de är cancerogena.

Lesioner

Lesioner är också onormala utväxter, men de kan vara svårare att upptäcka eftersom de tenderar att vara plattare än polyper. Din läkare kan ta bort lesioner och testa dem för tecken på cancer.

Ulcerös kolit

Kronisk inflammation i tjocktarmen kan vara ett tecken på ulcerös kolit, som orsakar diarré, kramper och blödning avföring. Din läkare kan ordinera läkemedel för att mildra symptomen, men villkoret är obotlig.

Crohns sjukdom

Crohns sjukdom har liknande symtom till ulcerös kolit men kan finnas i hela mag-tarmkanalen, särskilt runt tunntarmen. Eftersom Crohns är obotlig, din läkare kommer att ordinera medicin för att lindra inflammation, men mer allvarliga fall kräver kirurgi om medicinen inte fungerar.