mynewspapers.net

Vad är en mindre pass kort?

Vad är en mindre pass kort?


Ett pass är ett statligt utfärdat rättsliga dokument används för att identifiera och beteckna medborgarskap av innehavaren. I internationella resor utomlands används ett pass för utresan och ingången till medborgarna och utflyttade till ursprungsländer och resor. Ett pass kort är en enklare, begränsad version av ett fullt pass.

Beskrivning

Ett amerikanska pass Card är ett plånboksstorlek kort som har kortinnehavarens bild på vänster sida, tar upp ungefär en tredjedel i ansiktet av kortet. Innehavaren av passet namn, medborgarskap och födelsedatum anges. Också är på sidan av kortet kort passnummer, utgångsdatum och en serie av vattenstämplar, bilder och holografiska märken.

Ansökan

Ansökan om ett pass kort är samma som ett fullt pass. För minderåriga, måste barnet ansöka personligen. Målsman sänder därefter Form DS-11: ansökan för ett amerikanskt pass; barnets bevis på US medborgarskap. föräldrarnas samtycke; bevis på förhållandet av sökanden att barnet; identifiering och en kopia av förälders eller vårdnadshavares identifiering; gällande avgift. och ett passfoto. För minderåriga inte kan producera två föräldrar i person, måste icke-tillämpningen föräldern slutföra Form DS 3053.

Säkerhet

Kort pass innehåller en närhet-Läs radiofrekvensidentifiering (RFID). Det finns ingen personlig information skrivs till RFID chip; informationen lagras i regeringen databaser. Tekniken möjliggör historiska och biografiska uppgifter av innehavaren när han närmar sig den Customs and Border Protection besiktningsstation.

Användning

En minderårig får använda hans amerikanska pass kort ange USA från följande angränsande områden: Kanada, Mexiko, Västindien och Bermuda. Använda kortet på mark gränsar korsningar eller havet hamnar-för-post. Passport kortet kan inte användas för internationella resor med flyg, inklusive air resa av ovannämnda platser. Kortet ger en mindre, mindre dyra alternativ till ett traditionellt pass för medborgare som ofta reser över gränserna.