mynewspapers.net

Vad är en Lotus växt?Lotus växten, eller Nelumbo nucifera, en vattenlevande växt finns främst i sötvatten dammar, sjöar, laguner och sanka områden i södra Asien, Mellanöstern, Australien och nya Guinea. Lotus anläggningen är även känd som indisk lotus eller heliga lotus. Många anser grönskande lotus anläggningen för att vara en attraktiv tillägg till en vatten trädgård.

Beskrivning

Vad är en Lotus växt?


Lotus anläggningen har långa stjälkar eller rhizomer, och platta, breda blad som flyter på eller strax ovanför vattnet. Stjälkarna av lotus växten kan bli upp till 6 fot i höjd och bladen kan bli upp till 2 fot över. Lotus växt bladen är självrengörande och i huvudsak vattenavvisande. När en droppe vatten rör bladet av en lotus växt så det pärlor upp omedelbart och slutligen sköljer bort all smuts och skyddar bladet. Lotus anläggningens jätte blommor stiga högt över bladen. De doftande blommorna--som kan växa upp till 8 inches över--är oftast rosa eller rosafärgade, även om vissa kan vara gula eller vita.

Historia

Lotus växten har en rik historia. Det var först infördes i det antika Egypten kring tiden för den persiska invasionen, och kom till Västeuropa i slutet av 1700-talet. Lotus frön kan vara lönsamt för många år. Frön finns i Kina och tros vara nästan 1300 år har visat sig vara gångbara.

Kulturella betydelse

Vad är en Lotus växt?


Lotus är vördad som helig i både buddhismen och hinduismen. Blommande blommor ses som symboler för renhet, vitalitet och gudomliga födelse. Lotus växter och blommor har också varit med i konst och litteratur i södra Asien i århundraden. Slutligen, lotus växtens blomma är den nationella blomman i både Indien och Vietnam.

Funktion

Nästan alla delar av lotus växten är ätliga, inklusive frön, rötter, blad och rhizomer. I delar av Asien används lotus växtens blad som en wrap för mat, inklusive ris. Lotus anläggningen används i för medicinska ändamål i vissa delar av världen. I Kina, till exempel används frön av lotus anläggningen för att behandla kolera. Lotus frön och rhizom kan användas för att behandla en rad olika sjukdomar, inklusive feber, kräkningar och diarré.

Lotus plantor

Lotus växter kan ofta hittas i utarbeta vatten trädgårdar. Exotiska växter, som kräver minst sex timmar för full sol varje dag, kan odlas i USA vatten trädgårdar i varmare klimat. Odling av lotus växter i vatten trädgårdar kan vara lätt om du vet det rätta sättet att göra det. Lotus växter kan odlas från frö, men en vanligare metod är att odla växter från avlånga knölar. Välj en stor, djup, rund behållare för lotus knöl; vara säker på att det inte har hål eller rötterna av anläggningen kommer att vandra. Fyll behållaren halvvägs med jord och sedan täcka marken med upp till 3 inches av sand. Placera behållaren på den soligaste platsen av din vatten trädgård. Ordna potten så att det är inte djupare än 12 inches under vattenytan. När lotus växten blir aktiv, ska det växa snabbt och bli ett vackert inslag i ditt vatten trädgård.