mynewspapers.net

Vad är en Kobe-biff?

Vad är en Kobe-biff?


Anses vara en delikatess i världen, är Kobe beef känd för dess smak, ömhet och hög kostnad. Sanna Kobe nötkött kommer från en viss typ av ko i Japan, som matas och vårdas med traditionella och något ovanlig. Om du har råd, är en Kobe-biff en dekadent njutning för alla biff älskare.

Definition

Vad är en Kobe-biff?


Enligt handels & miljö databas heter Kobe beef-området i Japan där det har sitt ursprung. Det kommer från en typ av nötkreatur kallas "Wagyu," vilket betyder "Japanska ko." Köttet är lysande röd med vita, marmorerat fett kör i hela och kommer från aveln av Wagyu kallas japanska Black. På grund av rocky och bergiga terrängen i området Kobe, har historically det varit svårt att transportera kor in och ut. Wagyu korna har därför inte fötts med andra typer av kor, snarare var de selektivt bred för att skapa kor med omfattande marmorering av fett; denna marmorering är en del av det som ger köttet dess distinkta smak och ömhet.

Vård

En annan faktor som anger Kobe nötkött från andra typer av kött är hur boskapen är omhändertagna. Även om Kobe ranchägare har försökt att skydda hemligheter deras handel, har rykten cirkulerat om något ovanligt metoderna förment att ta hand om denna art av nötkreatur. Sådana metoder inkluderar utfodring korna öl för att stimulera aptit; de mer korna äter, ju fetare de blir, vilket bidrar till den omfattande mängden marmorerat fett i köttet. En annan metod tillskrivs Kobe ranchägare massera den kon rockar med skull eller japanskt risvin. Förmodligen, skull gör huden och rockar mjukare och massera korna sägs lindra stress och stelhet, och bidrar därmed till ömhet i köttet. Äkta Kobe nötkreatur matas kvalitet japanska foder.

Kostnaden

Utom kanske för de rika bland oss, Kobe nötkött är dyra. På webbplatsen "The Kobe Beef", kan du köpa äkta Kobe nötkött från kor som hade fötts, hållits och slaktats i Japan. Två priser regelbundet, 680gr. Kobe porterhouse biffar kostar £123,4. Kobe-stil nötkött upp i Texas är tillgänglig på igourmet.com, där en Kobe strip steak kostar £58.40.

Kobe-stil nötkött

Amerikanska ranchägare har börjat höja kor för att producera en version av Kobe nötkött i de stater som är av hög kvalitet, men något billigare. Det finns debatt bland ranchägare och kött finsmakare huruvida denna Amerika-producerade nötkött kan verkligen betraktas av Kobe sorten. Denna typ av kött kommer från Wagyu boskap som är bred och upphöjat i Amerika; ranchägare kommer vanligtvis köpa kor från Japan och föra dem till USA för att häcka. Så, tekniskt dessa nötkreatur kan anses äkta eftersom de har sitt ursprung i regionen Kobe i Japan. Dock eftersom de får mindre dyr Amerikan foder och kan eller inte kan vårdas med traditionella japanska metoder, det är tveksamt om köttet kan anses äkta Kobe.

Matlagning

Det rekommenderas starkt att du inte koka en Kobe biff, eftersom detta kommer att göra det mindre öm. Köttet bör i stället vara Halstrad på hög värme för en kort tid, och inte bör tillredas bortom medium sällsynt. Koka biffarna i en gjutjärn stekpanna eller på grillen. De flesta recept rekommenderar antingen ingen smaksättning, eller bara salt och peppar, sedan Kobe biffar har en naturligt läcker smak.