mynewspapers.net

Vad är en högtalare baffel?

Vad är en högtalare baffel?


Talarna använder drivrutiner för att förvandla spänningen till ljud. Även om de bara har några delar, fysiken bakom dem kan vara komplexa, och varje del är viktigt att talaren fungerar väl och måste vara konstruerad för exakta specifikationer ska fungera korrekt. Detta gäller särskilt för högtalare baffeln.

Funktion

Baffeln är den främre delen av högtalaren, där förarna en högtalare, diskant, bas och subwoofer är monterade. Syftet med baffeln är tvåfaldigt: att hålla upp drivrutinerna och förhindra att ljudet från framsidan och baksidan av drivrutinerna från möte och orsakar buller störningar. Denna funktion är vad ger baffeln namn, som förvirrar frekvenser nog att blockera inblandning och skapa ett bättre ljud.

Störningar

En drivrutin skapar ljud av vibrerande luften på en specifik frekvens, skapar vågor av energi. Denna våg kan uttryckas som en sinusvåg. Eftersom ljudvågor avspegla, de kan förändra i timing nog att raka motsatsen våg av det önskade ljudet kan skickas mot örat. Om att ljudet och den omvända våg möts på samma gång, de lägger matematiskt till noll: det är som om inget ljud var där.

Betydelse

En baffel fungerar genom att förhindra reflexion och absorbera ljudenergi sänds från föraren, så bara energi från framsidan av föraren--det önskade ljudet--når öronen. Materialet i baffeln kommer att absorbera en del av energin i ljudvågor slående det återspeglar resten och fortsätta att göra så som att vinka returnerar, effekten är som att se ringar tona ut i en pool av vatten. som rippel strike sidorna, förlorar de energi tills poolen är lugn.

Material

En baffel kan göras av något material. Bafflar är i allmänhet gjorda av samma material som en högtalarlåda, såsom metall, plast eller trä, men någon fast material som inte vibrerar när de utsätts för ljud, kallas en resonator, fungerar lika bra. Baffeln kan vara tunnare än andra väggarna i kammaren, men några hembakade bafflar ska testas för att säkerställa att de absorberar och reflekterar tillräckligt med energi.

Nödvändighet

En baffel är strikt nödvändigt från fysik synpunkt, beroende på styrkan i dina drivrutiner. Mycket liten eller låg-drivna drivrutiner, till exempel de som finns i vanliga hörlurar, inte generera tillräckligt med kraft för annullering att problemet och har ofta egna brusreducering funktioner. En baffel är viktigare när man har flera drivrutiner genererar ett antal frekvenser i ett större skåp. Bafflar kan också skydda mot miljöskador, som i bilstereo.