mynewspapers.net

Vad är en god hälsosam kost gå ner i vikt?

Vad är en god hälsosam kost gå ner i vikt?


Om du är överviktiga eller feta, kan släppa några pounds öka din livslängd och erbjudande du extra förmåner som ökad energi och ökad styrka och flexibilitet, enligt MedlinePlus. Många kost planer lovar att hjälpa dig gå ner i vikt, men inte alla är friska eller säker. Lyckligtvis behöver du inte att klippa ut alla kolhydrater eller eliminera allt fett för att gå ner i vikt. Att göra några enkla ändringar i dina matvanor hjälper dig nå och bibehålla en hälsosam vikt.

Frukt och grönsaker

Vuxna ska äta 1 till ½ cups till 2 koppar frukt per dag och 2 till 3 koppar grönsaker per dag, beroende på ålder och kön, rekommenderar MyPyramid.gov. Frukt och grönsaker är låga i kalorier men full av viktiga näringsämnen, inklusive fiber, som kommer att hjälpa fylla upp magen så du inte känner behov av att äta så många högt kaloriinnehåll alternativ, enligt MedlinePlus. Om du ätit en 88 g (3-oz.) påse smaksatt med ranch tortillachips, skulle du konsumera ca 426 kalorier, vilket motsvarar nästan 2 sten och 13 kg per år. en 1-kopp servering av krispigt Morotsstavar är bara 52 kalorier.

Hela korn

Förbruka 170 till 226 g (6 till 8 oz.) av korn som ris, bröd och spannmål per dag. minst hälften av dem bör vara fullkorn som hel-vete bröd, råris och gröt, rekommenderar MyPyramid.gov. Fullkorn innehåller en större mängd av viktiga näringsämnen såsom fibrer än raffinerad korn som vitt ris. Eftersom hela korn är fulla av magen som fyller fiber, kanske du har lättare att hantera din vikt om du äter minst 88 g (3 oz.) av hela korn per dag, enligt MyPyramid.gov.

Protein och fett

Konsumerar ca 3 koppar av mejeriprodukter som mjölk, yoghurt och ost varje dag och 141 till 184 g (5 till 6½ oz.) protein livsmedel som kött och bönor varje dag, rekommenderar MyPyramid.gov. Hitta källor till mejeri och protein som är låga i mättat fett, till exempel fettfri mjölk och yoghurt, bönor, linser, fjäderfä och fisk. Eftersom du behöver lite fett i kosten, rekommenderar fokusera på hjärtvänlig omättade fetter som de som finns i vegetabiliska oljor och i livsmedel som fisk, oliver, nötter och avokado, MyPyramid.gov. Avhålla sig från transfetter, som finns i vissa margariner och livsmedel såsom stekt mat och kommersiellt förpackade kakor och kex.

Mindre portioner

Pack nyttiga snacks som frukter, hela korn pretzels och krispigt Morotsstavar i väskan dagen och äta dem när du börjar känna sig hungrig mellan måltiderna; du kommer att vara mindre benägna att äta för mycket på din nästa måltid om du har ätit små portioner mat hela dagen, enligt KidsHealth. Om du fortfarande frestad att äta stora portioner vid måltider, fylla de flesta av din tallrik med mat som är rik på vatten och fibrer, som grönsaker och buljong-baserade soppor, rekommenderar centrum för sjukdomskontroll och förebyggande.

Överväganden

Om du är intresserad efter en föreskriven dietplan, överväga din livsstil, matpreferenser och viktminskning mål innan du prenumerera på den, rekommenderar MayoClinic.com. Inte alla kost planer arbete för alla. Till exempel kan du inte lyckas i en viktminskning klubb om du föredrar att diet på egen hand. Också, om du har ett särskilt behov av kost på grund av ett hälsotillstånd som allergier eller hjärtsjukdom, tala med din läkare om vilken dietplan som han tror kan fungera bäst för dig.