mynewspapers.net

Vad är en elpatron?

Vad är en elpatron?


Doppvärmare används för att snabbt och tillförlitligt värma vätskor som de är nedsänkta i antingen från toppen av ett öppet kärl, eller via sidan av fartyget i vätskan med en vätska och pressar åtsittande. Doppvärmare är tillgängliga i många fysiska konfigurationer, material och temperaturområden att täcka ett brett utbud av tillämpningar inom industri, vetenskap, verktyg, inhemska och bruksföremål. Medan de flesta doppvärmare är relativt billiga att köpa, är de inte särskilt energieffektiva eftersom de anställer en direkt elvärme.

Principen om drift

Doppvärmare görs av innesluta ett kromnickellegering motstånd värmetråd i en keramisk jacka som sedan är omgiven av en Inconel slida. Inconel är en mycket korrosions - och värmeresistenta form av rostfritt stål används för de elektriska värmeelementen på elektriska spisar. Som El flyter genom kromnickellegering tråd, det blir varmt till peka av glödande och spews värme i hög takt genom keramiska och Inconel, tills temperaturen är hög. Om det inte var nedsänkt, skulle det lyser rött precis som kaminen värmeelement.

Överledning och konvektion

När Inconel skidan börjar värmen, börjar vattnet som omger den värma snabbt. En konvektion nuvarande kommer att inrättas som vatten underifrån elementet passerar genom det och stiger över elementet till toppen av fartyget. När varmare lagret når toppen, det svänger runt och huvuden ner längs den motsatta sidan av fartyget, och korsar sedan fartyget igen för att stiga under elementet igen. Konvektion strömmar sprida gradvis värmen relativt jämnt över hela fartyget.

Varmvatten

Eftersom klassiska varmvatten tankar lagra stora mängder varmvatten över tid, är mycket av värmen försvinner genom isoleringen. Varmvatten doppvärmare slås på när vattenflödet börjar en duschkabin, t.ex. Instant enheter har bara en liten tryckkammaren kring elementet nedsänkning och vattenflödet regleras så att precis rätt mängd av temperatur läggs till avsluta en någorlunda varm dusch spray.

Industriella

Flyttbara doppvärmare används för att släppa i fat av vatten eller kemikalier för att få till en önskad temperatur. Andra större system installera direkt genom tank väggar eller som såret spiraler inuti tankar.

Självreglering

Doppvärmare finns med fristående justerbar temperatur växlar att kontinuerligt underhålla vätskan vid en önskad förinställd temperatur.