mynewspapers.net

Vad är en Co AB Test?

Vad är en Co AB Test?


Co AB tester, kallas även för antikropp tester, leta efter proteiner i blodet. Dessa histoner är material som binder DNA i celler. Co AB tester används för att diagnostisera ett antal autoimmuna sjukdomar och sjukdomar, inklusive lupus och reumatoid artrit. Endokrinologer, reumatologer och även allmänläkare använda Co AB tester för att diagnostisera sina patienter.

Hur Co AB Test görs

I en Co AB test drar en läkare, sjuksköterska eller phlebotomist mellan 1 och 4 mls av blod från patienten i ett rör som innehåller centrifug och uttagna serum. Blodprov är spunnen i en centrifug maskin att separera de olika delarna av blodet, såsom plasma och röda och vita cellerna. Forskare sedan använder blod delar på ett test som kallas Enzyme-Linked Immunosorbent Assay eller ELISA. Beroende på hur blodet reagerar med test element, kan forskare och läkare avgöra vad för antikroppar finns i blodet provet.

För antikroppar

Antikroppar mot histoner visar vilka sjukdomar och åkommor en person kan har upplevat. En person med en viss sjukdom har utvecklat antikroppar mot det; Detta är hur kroppen bekämpar sjukdomen. Laboratorierna har identifierat och katalogiseras tusentals antikroppar egenskaper och strukturer för provning och jämförelse.

Anti för antikroppar

Forskare också leta efter element kallas anti för antikroppar. I sjukdomar där kroppen börjar att attackera sina egna celler, såsom lupus, visas anti för antikroppar tester. Forskare arbetar fortfarande för att räkna ut vad som orsakar dessa utveckla och hur de kan spela en roll i utvecklingen av en autoimmun sjukdom.

Testresultat

När en Co AB undersökning har utförts, visar resultaten både för antikroppar och anti för antikroppar. Läkare jämföra resultaten till andra forskare konstateranden att hjälpa dem att identifiera den möjligen orsaka en patients sjukdom. Testresultat kan visa att en patient har mer än ett tillstånd eller sjukdom eller kan tyda på att en misstänkt sjukdom inte är orsaken till patientens symtom.

Med hjälp av Co AB testresultat

Baserat på testresultaten, göra läkare ofta rekommendationer för drogen terapier. Men är ibland behandlingar för underhåll snarare än botemedel. Många autoimmuna sjukdomar hittade genom Co AB tester har inte botemedel. Snarare, patienter och läkare måste göra det bästa de kan för att hantera effekterna av sjukdomen genom analgetika, kost, motion och sjukgymnastik.