mynewspapers.net

Vad är en Bayberry buske?

Vad är en Bayberry buske?


Bayberry buskar är tuff, härdiga växter som har behagligt doftande blad och bär. Koloniala amerikaner brukade bären Lägg doft till ljus för användning under speciella tillfällen som jul, sedan samla och rendering bären var ett stort jobb. Bayberry växterna är inföding till kontinentala USA och växer kraftigt längs östra kusten och i söder. Pacific Bayberry, även kallad Kalifornien vax myrten, är hemma i Kanada, Washington och Oregon. Bayberry buskar är kända av en mängd olika vanliga namn som candleberry, talg buske, waxberry och talg berry, som verkar visa sitt värde som en växt som ofta används i ljustillverkning under århundradena.

Identifiering

En bayberry bush har vanligtvis en upprätt, rundad form, men dess doft är nog dess mest identifierbar funktion. Det kan växa till en höjd av fem till åtta fötter, och har ingen central stam--det har många grenar i stället att spridning utåt och uppåt. Dess oval bladen är mörkgröna, vaxartad och växa till en längd av en till fyra inches. Bayberry bladen kallas "enkel", vilket innebär att de inte har några delar eller avsnitt. De alternativa också, genom att de inte växer ett blad mittemot mitt emot den andra, men växelvis ner en stam. Buskarna är vanligtvis vintergröna men vissa arter kan förlora några, men inte alla, av sina löv under hösten och vintern. Honplantor av många bayberry bush arter producerar mycket liten, vaxartad, grå-blå bär på hösten. Små, blygsam Blom visas på plantorna tidigt på våren.

Habitat

Växer i fattiga, sand eller lera smutsar och i salt områden nära havet, bayberry buskar är otroligt tolerant växter som kan trivas i områden där många växter inte kan. På grund av detta växer bayberry växter inte särskilt väl i rik, väl befruktade trädgård jordar, även om de verkar vara växter som njuta av ytterligheter, som de föredrar också myrar, träsk och fuktiga skogsmarker. De växer i områden längs vägkanter, på sanddynerna nära mitten av Atlanten stränder och i gamla, övergivna fält.

Vård, odling och spridningsuppgift

Om bayberry buskar är bra och kan även vara svårt att tämja. De tenderar att växa i grupper och göra utmärkt vindskydd och häckar. Bayberry buskar är intoleranta mot annan vegetation runt dem, så att alla växter som kan pressas ut av stark, sprida bayberry bör flyttas eller hållas åtskilda. Buskarna föredrar lätta, unfertilised jord. Som bayberry buskar ålder och växa nakna vid basen, kan de kräva hänsynslösa beskärning av huvudgrenar på våren. Varje vaxartad frukten av bayberry innehåller ett stort antal frön som kan planteras för att producera mer bayberry växter. För att frön att gro snabbare, måste vaxartad beläggning skrapas bort. Dock i naturen, frukt, vaxartad beläggning och alla, droppar till marken och så småningom groddar. Bayberry buskar kan också spridas genom att skära eller dela upp mindre sucker skott.

Wildlife överklagande

Vad är en Bayberry buske?


Fåglarna älskar bären bayberry Bush. Även om inte en fågel bär förstahandsval på grund av den bittra smaken, frukterna av bayberry är en viktig näringskälla för fåglar som vaktel, fasan och svartvita grouse, samt flyttande sångfåglar som östra bluebirds, trastar, gul-rumped sångare, Ungfåglarna talgoxar och vissa ytterligare 80 sorter av fåglar. Eftersom bären finns kvar i buskarna under vintern, ger de en källa för näringsämnen när maten är knappa. Buskarna också fungera som viktiga helgedomar för häckande fåglar, Ripa, rådjur och andra vilda djur.

Användning av Bayberry

Medan bra för fåglarna är frukterna av bayberry bush inte som livsmedel. Återgivna bären skapa söt-doftande ljus och nyklippt grenar från bayberry busken göra aromatiska dekorationer eller swags för vinter festligheter. Historiskt, för naturläkare torkade bayberry barken eller den buske rötter i hopkok och infusioner för att behandla en mängd krämpor från halsont till infektioner. Moderna herbalists fortfarande Visa bayberry bush har mycket terapeutiska egenskaper.