mynewspapers.net

Vad är en bärande avdragare verktyg?

Vad är en bärande avdragare verktyg?


Ett lager avdragare verktyg är ett grundläggande reparation stöd när du arbetar på motorn eller maskin som har tryck-set kullager i dess mekanismer. Utan verktyg, skulle reparation av dåliga lager vara mycket svårt och utsatt för en hög risk för skada till motorn.

Hur lager är installerade

Tryck-set lager är installerade i motorer eller maskiner med en stor mängd tryck. Detta används oftast av en hammare, en drill press eller hävstång. Den som bär sig själv har att sitta tight inuti motorn eller maskinen fallet ska fungera korrekt. Om det var löst, då höljet av uthärda skulle snurra tillsammans med insidan del ansluten till en annan del av motorn. Resultatet skulle vara skadligt slitage och en explosiv fel medan motorn är igång.

Hur verktyget fungerar

Försedda med avdragare, beroende på deras utformning, kan faktiskt användas både installera eller ta bort lager från motorn höljet eller maskin hålighet. Konceptet är enkelt: har en del av avdragare pressen mot höljet medan en inre delen drar lagret ut eller in i sin sockel. Genom att tillämpa trycket jämnt utan konsekvenser, övergångar avdragaren uthärda utan några skador på höljet som håller den. Vissa avdragare använda krok armar för att hålla fast betydelse samtidigt som du drar det ut en axel del. Igen, detta tillvägagångssätt använder långsamma hävstång för att påverka rörelsen snarare än råstyrka.

Betydelse kan vara installerat/bort utan en avdragare?

Ja. I allmänhet är det gamla lagren poppade ut med en metall punch eller socket del. Punsch är samma diameter av uthärda eller något mindre att se till att det klarnar hölje hålrummet. Sedan en hammare används och uthärda är utslagen fallet. Risken är dock att hammaren missar punsch eller det hoppar på effekt och dings höljet. Eftersom många motor fall och maskiner är tillverkade av aluminium för att minska värme och spara på vikt, kan en metall punch med en träff orsaka stor skada. Installationen fungerar på samma sätt med råstyrka och en ännu högre sannolikhet för fel med en missad hit.

Var kan jag få en uthärda avdragare?

En viss bäring avdragare fungerar inte för varje lager och motor. Du måste se till att forskning och identifiera verktyget rätt avdragare för din motor eller maskin. Din maskin eller motor tillverkare bör ha denna information om hänvisning antingen genom att ringa dem eller att få reparation manuell för motorn eller maskin. När du vet det särskilda verktyget, kan du oftast hitta det genom återförsäljaren auto delar. Eftersom avdragare inte alltid i hög efterfrågan, kan du behöva beställa den och vänta på leverans. Du kan också söka på Internet efter leverantörer eller försöka hitta en begagnad avdragare på eBay eller på en klassificeras annons webbplats.

Är avdragare dyra?

Kostnaden beror på hur mycket efterfrågan det är för verktyget. Några bärande avdragare är vanliga och du hittar dem lager till ett rimligt pris på en auto delar återförsäljare. Några är mycket specialiserade och kan kosta hundratals dollar att säkra. Du skulle behöva gå igenom specialiserade beställning att få dessa typer av verktyg.