mynewspapers.net

Vad är Elimite grädde?

Vad är Elimite grädde?


Elimite är en medicinskt kräm används för att befria kroppen av kvalster. Elimite är varumärket av de receptbelagda läkemedel används för att bota SKABB, är den mer-ofta används generiska versionen av Elimite permetrin grädde. Elimite grädde är enkel att använda och har visat sig vara mycket effektiv på att eliminera SKABB.

Skabb

Skabb är en irriterande hudåkomma som orsakas av mikroskopiska kvalster som gräver ner i en persons hud och lägga ägg, vilket leder till ett angrepp som kan sprida sig över hela kroppen. En intensiv, ständig klåda första gången runt handlederna, palmer och mellan fingrarna. Ett rött utslag kan förekomma. Klåda ökar på natten eller efter en varm dusch eller bad. Skabb är extremt smittsamt och ofta har sitt ursprung i små barn före spridning till vuxna.

Användning

Exakta instruktioner för hur du använder Elimite grädde kan hittas på etiketten. Krämen måste gnuggas på huden på hela kroppen (från huvudet till bottnar i fötterna) för att vara effektiv. Ett bad eller dusch kan tas efter åtta till 14 timmar att ta bort medicinen från huden. Om klåda kvarstår efter två veckor, kontakta en läkare.

Ytterligare åtgärder

Förutom att använda Elimite, är det nödvändigt att tvätta alla kläder, lakan och filtar i hushållet för att bli av med alla kvalster som kan kvar utanför kroppen. Mattor bör också vacuumed. Med andra personer som bor i hushållens användning krämen bör diskuteras med läkare.

Säkerhetsinformation

Det är viktigt att komma ihåg att Elimite cream är för utvärtes bruk. Det bör inte komma i kontakt med ögon eller insidan av munnen, näsan eller underlivet. Krämen bör inte användas av gravida kvinnor, barn under 2 månader eller människor som är allergiska mot vissa ämnen. Patienten bör informera läkare av någon medicin eller naturläkemedel kosttillskott att han kan för närvarande ta.

Eventuella biverkningar

Eftersom Elimite grädde absorberas endast av ytan av huden, förekommer biverkningar och andra negativa reaktioner normalt inte. Om lindriga biverkningar av klåda, rodnad, svullnad eller mild brännande visas, en läkare bör anmälas. Allvarliga allergiska reaktioner mot Elimite grädde innefatta hudutslag, nässelutslag, andningssvårigheter och intensiv svullnad. Om dessa symptom, kontakta en läkare genast.

Felaktig användning

Vid förtäring, yrsel, huvudvärk, kramper, kan kräkningar och svaghet eller medvetslöshet uppstå. Om Elimite grädde tas internt, ring American Association av Poison Control Centers på (800) 222-1222 eller söka omedelbar hjälp av ett sjukhus akutmottagning.