mynewspapers.net

Vad är det korrekta golf swing planet?

Vad är det korrekta golf swing planet?


Om du är en ivrig golfspelare, då är begreppet swing planet något värt att överväga. Golf Smith definierar swing planet som "imaginära planet som klubbhuvudet reser under svingen." Eftersom golf spelas på ett lutande plan (golfspelare står i vinkel mot bollen), måste klubben svängde på en båge. Swing planet är vinkeln på din swing arc från marken och spelar en viktig roll i hur rakt, högt och långt du träffar bollen.

Upprätt och lodräta Swing plan

Med upprätt, nästan lodrät, swing klubben reser i en båge som liknade ett pariserhjul och det är nästan vinkelrätt mot marken. Ofta svinga längre golfare mer upprätt, eftersom de är högre från marken. En upprätt swing kan skapa en hög bollbana skjutit; men det är också orsaken till de flesta skivor eftersom golfaren med en upprätt gång tenderar att stå för nära bollen.

Platt plan

Ett helt platt swing plan kan jämföras med en karusell. Om din sving var helt platt, skulle klubben svänga runt kroppen, horisontella till marken. Golfare med plattare gungor tenderar att stå längre bort från bollen, vilket får dem att sträcka mot bollen och använda mer av sina handleder, vilket kan orsaka krok skott.

Perfekta Swing plan

Ett perfekt swing plan är fulländad med praxis. Inte varje golfare kommer att använda samma plan eller båge av swing. För att fullända din swing plan, föreslår Golftipsmag.com föreställa "en prickad linje från bollen, längs clubshaft och upp förbi greppet. Det är din swing plan linje. När du går för att svänga, hålla klubben på denna vinkel. Förflyttning av armarna kan orsaka klubben att flytta något över denna linje, men när du fortsätter på nedstigningen, klubben bör släppa tillbaka på plats. Fortsätta öva din sving på detta sätt tills du inte längre träffar skivor eller krok skott.

Influenser

Det finns många saker som påverkar Golfarens sving plan. Höjd, kroppshållning, avstånd från bollen och hur du gångjärn vid handlederna alla spela en roll. Taller golfare bör hålla i minnet att de tenderar att slå vertikalt och därmed justera positionering för att skydda mot skivning. Kortare golfare bör komma ihåg att inte stå för långt från bollen för att skydda mot krok skott. Varje golfare bör använda god hållning och försök inte att böja för mycket vid handlederna.

Klubbens storlek

Öva på din sving med olika club storlekar eftersom du kan behöva ändra ditt plan enligt klubben som används. Till exempel en förare kommer att skapa en mycket mer platt gunga eftersom det är en lång klubb, medan en sand wedge kommer att skapa en mer upprätt sving. Hålla dessa saker i åtanke när tränar så du kan motverka dem.