mynewspapers.net

Vad är det enklaste sättet att måla ett svart järnsmide staket?

Vad är det enklaste sättet att måla ett svart järnsmide staket?


Det enklaste sättet att måla om en smidesjärn staket-- och ha din lack så länge som möjligt--är att förbereda staketet korrekt innan målning. Om staketet har fläckar av rost (och det är svårt att föreställa sig varför du skulle ommålning det om det inte gjorde), och du lämnar även lite avvaktande, metallen kommer att fortsätta att försämras under den nya färgen och du kommer att ha mer rost, och en annan färg jobb att utföra inom en mycket kort tid. Exakt hur du laga staketet beror till viss del på hur intrikata i smide.

Instruktioner

Ta bort rostenSätta på tung handskar, skyddsglasögon och respirator. Skrubba staket med en stålborste ta bort flagnande färg och rost. Om färgen på staketet har bubblade, finns det en rost under. Bryta igenom bubblor med en skruvmejsel och sedan skrubba med en stålborste. Ta bort djup rost med en grov fil. I stället för en handhållen stålborste, kan du använda hjulet en stålborste som kopplas till en elektrisk borrmaskin för detta steg.Sandblästra staketet om smide är alltför invecklade till ren med en stålborste. Hyr eller Köp en bärbar 10-galla sandblaster och en kompressor. Montera och använda enheten enligt tillverkarens instruktioner. Sandblästring tar staketet ner till ren metall, så kan du hoppa över steg 3 och 4.Placera flera ark av gamla tidningen under staketet att undvika skadliga växter, gräs eller material som tegel. Spraya varje yta av staketet med en kommersiell rost remover. Detta kommer att få bort rost du har missat. Du kan köpa rost remover i en sprayburk, men om ditt stängsel är mer än cirka fem fot lång, du skulle göra bättre för att hyra en färg spruta från din maskinvara eller hem förbättring butik. Montera och använda sprutan enligt tillverkarens anvisningar.Slipa alla ytor av staketet med 80-slippapper. Använd en Slipkloss som kommer att uppfylla ytorna av staketet att göra detta jobb så enkelt som möjligt.

Prime och målaRen staket med en lösning av TSP och vatten appliceras med trasa lump. Spola staketet noggrant och låt det torka. Primer och färg kommer att hålla mycket bättre fast en absolut ren, avfettade staket än till någon som du inte har tagit det här extra steget.Borste eller spray på ett lager rost-hämmande metall primer. Ditt val av om du vill använda spray burkar eller en färg spruta kommer att bero på storleken på staketet. Om du inte har placerat gamla tidningar under staketet, göra det innan du använder primer.Måla eller spraya stängslet med svart rosttrögt färg för metaller. Följ tillverkarens instruktioner för hur många rockar ska du ansöka och hur länge du bör vänta på varje pälsen torka.