mynewspapers.net

Vad är det bästa stället att odla örter?

Vad är det bästa stället att odla örter?


Det bästa stället att odla örter beror på vilken typ av ört och miljön där örter kommer att odlas. Lära sig särskilda örter och hur man ska anpassa din odlingsförhållanden behov därmed vägleder dig att välja en plats där örterna kan blomstra.

Inomhus

Växande örter inomhus kan vara bekvämt eftersom de kommer att vara närmare köket än en utomhusträdgård. Det kan dock vara svårt att ge den full belysning som de flesta örter kräver och du kan behöva komplettera med artificiellt ljus. Perenna örter kommer att göra bättre om de är inställda utomhus under sommaren. De kan finnas kvar i sina krukor; helt enkelt plantera krukor i grunden för fälgar. Ta krukor tillbaka in i huset på hösten.

Mark

När du använder en marken säng för örter, välja en väldränerad område. Testa jorden för att se till att den har rätt pH-nivån för de örter du vill plantera; de flesta örter gör bäst i neutral jord, i en rad 6.5 och 7.0. När växande örter i behållare, behöver du en krukväxtjord som dränerar bra och är inte alltför rik. En som är en blandning av sand, kommersiella planteringsjord mix, torv och perlit är idealisk. Leta efter lerkrukor med bra dräneringshål att se till att växternas rötter inte kommer att bli vattendränkt i en dåligt dränerad behållare. Lera behållare är porös och så är att föredra framför plast och kära.

Sol eller skugga

De flesta örter behöver soliga områden, medan vissa föredrar halvskugga. Kontrollera en ört växande preferenser innan du väljer läget plantering. Om en ört inte tar klimatförändringar eller ändra ljusförhållanden väl, kanske det bästa placeras inuti med en stadig inomhusbelysning. Glödljus kan generera för mycket värme för växter; lysrör är ett bättre val för att lägga till extra ljus.

Dränering

Det viktigaste när plantera örter är bra dränering. Att lägga till material som främjar god jord dränering kan hjälpa vända ett dåligt dräneras jord säng till ett bra plantering område. Ta bort jord till ett djup av 15 till 18 tum. Lägg ett lager av krossad sten i botten och blanda i lite kompost eller sphagnum torv och sand. Du kan sedan fylla på sängen med marken. Detta kommer att förbättra dräneringen åt i hög grad.