mynewspapers.net

Vad är det bästa sättet att bli av med huset möss?

Vad är det bästa sättet att bli av med huset möss?


Möss kan bli en olägenhet som gör dig obekväm i ditt eget hem. Oftast när du ser en mus, finns det flera andra i närheten. Möss kan multiplicera snabbt, så du måste arbeta snabbt för att bli av med mössen på ett sätt som inte skadar ditt hem eller din familj.

Skäl att bli av med möss

Möss kan helt enkelt vara en irriterande gnagare, men i verkligheten kan problemet vara mycket djupare än så. Möss kan bära bakterier, virus och även äta genom förpackningen och förorena livsmedel. Avföring kan släppas i hela hemmet och parasiter kan även lämning av möss och invadera ditt hem.

Sätt att döda möss

Om du vill faktiskt döda möss, har du flera alternativ. Du kan använda traditionella trä och metall mus fälla som fästs musens hals, en lim fälla som lägger platt och fångar en mus om det körs över fällan eller använda ett råttgift. Giftet blir uppäten av musen och dödar av musen i en kort period. Giftet är inte normalt det bästa alternativet när du har husdjur eller små barn i hemmet som potentiellt skulle kunna svälja giftet.

Sätt att avvärja möss

Om du föredrar att bli av med mössen utan att faktiskt döda dem, använda en motbjudande. Pepparmynta är en starkt motbjudande som håller möss bort. Fyll en sprayflaska med ca 2 dl vatten och 2 msk av pepparmynta eterisk olja, och spraya i hemmet. Spray speciellt runt dörrar, fönsterbrädor och andra startpunkter. Omväxlande, krossa peppermints och strö dem i hemmet. Peppar är också en naturlig frånstötande och stänk cayennepeppar i hemmet eller fylla en sprayflaska med ca 2 dl vatten och 2 msk cayennepeppar fungerar väl.

Förhindra problem med mus

Alltid hålla livsmedel i behållare och förseglas ordentligt. Om du har möss i hemmet, hålla påsar av livsmedel förvaras i skåp. Hålla äta områden utan smulor och mat spillning; hålla papperskorgen bundna, och ta ut regelbundet. Också undersöka omkretsen av ditt hem, och täta alla små öppningar som en liten gnagare kunde komma igenom.