mynewspapers.net

Vad är den största Hosta?

Vad är den största Hosta?


Hosta är skugga-älskande perenner, även om vissa sorter kan trivas i solsken. De är lätt identifieras genom sina stora blad och låg, bred tillväxtmönster. De få underbara blomma spiror på sommaren som kommer i nyanser av rosa, rött, vit och lavendel. Bladen kan ha fantastiska färgskiftning och uppstår i olika gröna och blå toner, ibland med vita och gula striping. Hostor måste rika ekologiska jord som har en stadig fukt leverans.

Kejsarinnan Wu

Den största hosta på posten är kejsarinnan Wu. Det är en massiv 4-fot-tall av 5-fots bred växt. Det finns större spridning hosta på upp till 8 fot, men Wu är speciell på grund av dess blad. De är 28 inches lång vid 25 inches bred. Anläggningen har sitt ursprung i en collector's trädgård i Belgien, och det är nu i odling via vävnadsodling för hem trädgårdsmästare att växa.

Överordnade

Kejsarinnan Wu härstamning är imponerande. Anläggningens sire var rekordhållare för de största bladen. Det var en planta från Big John. Big John är en stor anläggning med nästan 21-tums blad. Big John är en spektakulär blå blad hosta som var uppfödd i USA. Det är nu i odling och en brokig fröplanta från anläggningen är en av de största av den typen.

Växer en stor Hosta

Storlek, form och färg på en hosta är beroende av sorten. Sorter finns odlade sorter som har fötts upp för att främja en funktion som är önskvärt. Det finns saker du kan göra för att uppmuntra din hosta att växa stort. Korrekt webbplats val och vatten behov är av primär betydelse. Du kan inte växa en jätte om anläggningen inte är hälsosamt och bra läge. Nutrition är en annan viktig faktor. Ohio State University rekommenderar ett balanserat gödselmedel som 10-10-10 som tillämpas på våren och igen sex veckor senare. En sista gödsling utförs i midsommar. Du kan också använda en granulat tid formel så du behöver inte komma ihåg att tillämpa.

Skydda en jätte

Hosta är en favorit mat av sniglar. När du har vuxit en jätte, är den sista sak du vilja för enorma bladen likna schweizerost. Järn fosfat är en produkt som visar löfte för att kontrollera skadedjur, men du kan också gå sträckan gammaldags. Burkar öl begravd i trädgården kommer att locka sniglar och de kommer att falla och dö. Hosta kan också ha virus. Dessa allmänt kommer att anfalla bladen och det bästa du kan göra så att de inte börjar med ren mark och köpa växter från en ansedd odlare.