mynewspapers.net

Vad är den snabbast växande marktäckande?

Vad är den snabbast växande marktäckande?


Marken täcker är lågväxande växter används för att täcka mycket mark eller utrymme mellan andra växter. De snabbast växande sorterna fylla i kala områden snabbt, oftast inom en säsong.

Fördelar

Marktäckande är attraktiv under och runt andra växter, avskräcker ogräs, och hjälper till att förhindra erosion av stora områden av sluttande mark.

Överväganden

Det finns många val av marken täcker: vintergröna, lövträd, blomning och icke-blommande. Vissa tål full sol medan andra behöver skugga se sitt bästa.

Vinca Minor

Vintergröna är en populär snabbväxande vintergrön marktäckare med gröna, gula eller brokiga blad och lila eller vita blommor. Det blommar på våren och försommaren och är ett bra val för en skuggig plats eller en som tar emot partiell sol, som under träd.

Smygande Phlox

Smygande phlox är vintergröna och blommar ymnigt när planteras i full sol, som på en öppen lutning. Blom kommer i en mängd färger och bladen är mörkt gröna och taggiga.

Creeping Jenny

Bladen av creeping jenny (eller moneywort) är en gyllene grön och det blommar gult. Den kan planteras i sol eller halvskugga. Creeping jenny väl nära mossar och dammar.

Försiktighetsåtgärder

De snabbast växande marken täcker kan få utom kontroll i trädgården snabbt. Aggressivt trimma dem tillbaka i början av våren kommer att hålla dem snyggt och prydligt och inom sina rättmätiga gränser.