mynewspapers.net

Vad är den mest sällsynta Rose?Rosor är vanliga blommor som är kända för sin skönhet och doft. Vissa sorter är vanligare än andra och vissa sorter är ganska ovanliga. Den mest sällsynta Rosen av allt är den blå ros, som är föremål för dikter, konst och låten men är inte lätt att hitta. 2004, forskare skapat en blå ros med hjälp av genetisk modifiering.

Naturliga rosor

I naturen är rosor vita, rosa, rött eller en blandning av dessa färger. Blå rosor finns inte eftersom den blå gen--delfinidin--inte är närvarande. Rosor har ändrats genom avel och nyligen genom genetisk modifiering, att skapa ett brett utbud av färger.

Historia

Historiskt är en blå ros en symbol för något gäckande eller sällsynta. Rudyard Kipling används blå ros symboliken i sin poesi. Andra konstnärer har använt det i målningar, fiktion och filmer. Blå ros kallas den heliga Graalen av rosor.

De första blå rosorna

De första blå rosorna var inte riktiga rosor. De var vita rosor målade med blommor färg eller som i ett färgämne som absorberades genom stjälkarna.

Äkta blå rosor

Forskare vid Suntory, ett japanskt företag, skapade de första riktigt blå rosor med hjälp av genetisk modifiering. De är faktiskt en lila nyans, men de kallas blå eftersom de har blå genen. Blå ros började säljas i Japan 2009.

Veilchenblau

Veilchenblau är en ros växt kallas ibland den blå ros, men dess färg är egentligen en rad olika lila nyanser och det har inte blå pigmentet.