mynewspapers.net

Vad är den mest hållbara färgen för köksluckor?

Vad är den mest hållbara färgen för köksluckor?


Målade köksluckor är en bekant del av rustik och land inredning men, inte alla paint överlever atmosfären av ett fungerande kök också. Att välja den mest slitstarka typ av färg kan hjälpa husägare kontrollera att deras skåp ser bra och vistelse i gott skick.

Olja

Oljebaserade färger är ett traditionellt val för hållbarhet. Enligt det här gamla huset föredrar många professionella målare olja för dess hårdare yta och slät finish. Oljebaserade färger tar mycket längre tid att torka än vatten-baserade typer, emellertid.

Latex

Vattenbaserad latexfärg är ett gemensamt val för interiörer, på grund av sin korta torktiden och enkel rengöring. Latex har traditionellt varit mindre hållbara än oljebaserade färger, har senaste framstegen förbättrat styrkan i en färg film. Denna gamla hus rekommenderar att välja latex skåp färger som är 100 procent akryl, eftersom de tenderar att vara starkare än vinyl-baserade akrylfärg.

Mjölk färg

Mjölk färg, baserat på en mjölkprotein som kallas kasein, är ett gammaldags val som nyligen blivit mer populär. Denna färg är giftfri, relativt tålig och lätt att städa upp. Men mjölk färg tenderar att komma i en begränsad färgskala, är dyrare än olja eller latex och enligt gamla hus Online, är utsatt för missfärgning. Mjölk färg på skåpdörrar kan behöva tätning att hålla upp flera gånger.