mynewspapers.net

Vad är den högsta betalda typ av läkare?

Vad är den högsta betalda typ av läkare?


Kirurger och specialister är de högsta betalda läkarna. Utbildning för att bli en kirurg är en väsentlig investering av tid och pengar, och i många fall medicinska råd inte utbildning. Studenter som inte har stora mängder av studielån att betala tillbaka oftast lättare att bedriva utbildning för att bli en kirurg.

Kirurger och specialister

Den genomsnittliga lönen för en ortopedkirurg är ca £312,650, från och med 2009, enligt Forbes. Frånsett kirurger är specialister som urologer bland de bäst betalda läkare, tjäna £ 260 000 eller mer per år--mer än dubbelt så mycket som inom primärvården.

Lön Range

En allmän kirurg lön beror till stor del på erfarenhet och rykte. En kirurg med ett till två år av erfarenhet gör ungefär £146,900 per år, och en kirurg som har tre eller fler års erfarenhet tjänar runt £189,150 i genomsnitt. En kirurg med flera års erfarenhet gör betydligt större, upp till £338,000.

Primärvården

Primära vårdgivare, som familjen utövare och pediatriker, gör ofta mycket mindre än kirurger och specialister. En familj läkare vanligtvis gör £112,450 per år, och en barnläkare gör ännu mindre, ca £111,150.