mynewspapers.net

Vad är den genomsnittliga kostnaden för butiksyta per kvadratfot?

Vad är den genomsnittliga kostnaden för butiksyta per kvadratfot?


Om överväger att öppna ett nytt företag eller flytta en befintlig, är kostnaden för butiksyta per kvadrat-fot kritisk i projektplanering. I en utmanande ekonomi är det ofta lätt att hitta tillgängligt utrymme. Med utbudet avsevärt snabbare än efterfrågan, är trycket att minska inköpspriser och hyror och att vara kreativ i kontrakt onormalt hög. Bestämma den genomsnittliga kostnaden kan vara en utmaning beror på flera faktorer.

Generella fastställa faktorer

Det finns flera kritiska faktorer som avgör kostnaden för att erhålla butiksyta om köpa eller hyra den. Läget är den mest kritiska faktorn. Lokalisera ditt företag nära eller på en motorväg, nära trafikerade detaljhandeln eller anläggningar eller nära andra platser som naturligt få kunder nära din plats ökar genomsnittskostnaden. Andra kritiska avgörande faktorer är förbättringar såsom kund och parkering, lastning docks och elektriska eller nätverk förbättringar. Motivationen av fastighetsägaren också spelar in i priset.

Leasa pris

Leasing en återförsäljare varierar dramatiskt från så lite som ett par dollar per kvadrat-fot till så hög som £1.300 eller mer per kvadratfot på 5th Avenue i New York City. En 2010 studie av sådan uthyrning utrymme i de snabbast växande USA-marknaden, Dallas-Fort Worth, hänvisas till en genomsnittlig hyra av £8.90 per kvadrat-fot per månad. En studie av Toledo, Ohio, citerar en fallande andelen £9,90 per kvadrat-fot i början av 2011. San Francisco har den högsta lease räntehöjning under senaste året med hänvisning till £26,0 per kvadrat-fot i 2011. Wall Street Journal rapporterade att de genomsnittliga hyra priserna i US gallerior var £25,2 per kvadrat-fot per år medan köpcentra i genomsnitt £10.70,

Kommersiella inköpspriset

Vad är den genomsnittliga kostnaden för butiksyta per kvadratfot?


Inköpspriser är liknande också, från några få dollar per kvadrat-fot till £5,434 per kvadrat-fot i Manhattan. Cassedy Turley citerar en Real Capital Analytics studie anger "office försäljningsvolym registrerade på 11,6 miljarder pund under de första 5 månaderna av 2011, upp 126 procent från samma period för ett år sedan. Genomsnittligt pris per kvadratfot registrerad på £137 i maj, upp 25 procent för ett år sedan."

Andra överväganden

Vid utvärdering av belopp som hyra, kom ihåg att vissa fastigheter marknadsförare kommer att citera priset per kvadrat-fot per månad och andra kommer att erbjuda årlig uträkningen. Noga utvärdera villkoren i hyresavtalet eller försäljning. I leasingavtal klausul många hyresvärdar en "triple net" som undantar dem från reparera din byggnad eller parkeringen och du måste betala i fastighetsskatt på anläggningen. Verifiera exakt hur mycket utrymme du köper eller leasing som många kommer att lista byggnaden är utanför dimensioner. Därför, när du hyr en 5000 m² stora anläggning, endast har 4 500 kvadratfot av användbart utrymme.