mynewspapers.net

Vad är den emotionella utvecklingen av At-Risk förskolebarn?

Vad är den emotionella utvecklingen av At-Risk förskolebarn?


Förskoleåldern barn bära sina känslor på ytan. De kan vara glad en minut och gråter nästa. Detta är på grund av att de inte förstår skillnaden i känslor. Deras emotionella utveckling spelar en avgörande faktor för hur de får lära sig i framtiden. At-risk förskolebarn kräver ännu mer tid och tålamod än ett normalt barn. Deras emotionella utveckling är mer uttalad på varje ålder nivå.

Känslor och handlingar

Barn utvecklar en känslomässig balans mellan 3 och 5. Under denna tid är sina känslor specifika för situationen. Deras humör förändras så snabbt som deras verksamhet. Som deras språk är att bygga, så är deras kognitiva färdigheter i hur du hanterar situationer. De lär sig att om de visar dåliga åtgärder med känslor, de kan tas bort från situationen tills de lugna ner. Detta görs genom att sätta barnet i en timeout situation och ta bort dem från den verksamhet de hantera dåligt. Snart lär de sig att negativa beteende inte är lämpligt. Utsatta barn som går i förskolan kan inte utveckla deras kognitiva färdigheter så snabbt. Deras handlingar mellan 3 och 5 kan inkludera någon eller alla av följande: skrika, bita, okontrollerbara vredesutbrott, oförmåga att potträna, rörelsehinder, slå, oförmåga att dela, begränsad tal utveckling, etc.

3-åringar

3-åriga barn visar de mest extrema känslorna. Vredesutbrott är en vanlig företeelse. Andra fysiska skärmar av frustration kan visas. Barnet att vara extremt lycklig eller glad kan också uttryckas genom extrema skratt, skrik, klappade händerna, hoppa upp och ner, etc. Antingen extreme kan vara svårt att sluta. Det är viktigt att kontrollera båda ändarna av skalan så barnet börjar förstå att båda skärmarna av känslor är extrem och felaktig. Separationsångest kan vara mycket framträdande i den här åldern. När en förälder sjunker ett barn på en förskola, dagvård centrum eller barnvakt, kan barnet gråta hejdlöst. De kan utveckla rädsla av att vara i mörkret, monster under sängen och så vidare. Varje barn börjar identifiera de saker som gör dem rädda, upprörda, arga, etc. Barnet är fortfarande oförmögna att kontrollera sina känslor, även om han kan identifiera vad angår honom. Denna rädsla kan fortsätta som han växer. Varje barn lär sig att hantera sin rädsla på ett sätt som är bekvämt för honom. En 3-årig at-risk barn gå på förskolan kan visa en mer extrem separationsångest. De kan hålla fast vid överordnat, skrika, gråta, slå dag vårdgivaren, slå de andra dagvård barnen och gråta okontrollerat för längre tid. En certifierad förskola som är utbildad i att arbeta med utsatta barn hjälp med övergången.

4-åringar

Förståelse för extrema känslor är närvarande i ett barn när de når 4 år. De flesta av dessa barn förstå att agera med extrema känslor är olämpligt och påverkar andra, men det hindrar dem inte från att visa dem. Det är i denna ålder som barnet börjar förstå att en extrem känsla kommer att hindra honom från att spela eller göra något han gillar. Ett bra exempel är en ung pojke som leker med sin leksaksbil i sandlådan. Han har lagt sand i ryggen, men lastbilen tips och sanden spiller ut. Han blir arg och kastar leksaken. Hans förmyndare placerar honom i en time out och tar bort lastbilen. Den unge pojken börjar se att hans handlingar har en konsekvens: hans leksak tas bort. Empathy börjar utvecklas i en 4-åring. Hon börjar förstå vad det känns som om någon är skadad. Ett bra exempel är en liten flicka i förskolan vars vän går in med ett bandage på hennes armbåge. Frågar hon vad som hände och hennes vän berättar för henne, något liknande, "Som måste ha verkligen skada." Ett annat exempel är om den lilla flickan skulle se en vän till henne på lekplats gråt. Hon kan gå över till sin vän och fråga vad som är fel. At-risk 4-åriga förskolebarn kan visa fler tecken på att vara i början stadier av 3-åriga kognitiva utveckling. De fatta inte empati för andra och är fortfarande mycket koncentrerad på sig själva. Tålamod och förståelse behövs för att hjälpa barn lära sig och utveckla empati av förståelse.

5-åringar

Ett barn börjar få sina känslor som regleras i 5 år. Fem-åriga förskolebarn allmänt uttrycka sina känslor korrekt genom att separera sina handlingar och känslor. De börjar att prata om sin dag med andra och har mindre utbrott av okontrollerbara beteende. Detta leder till en internalisering av socialt acceptabelt beteende. Barnet kan hantera sina känslor på ett mer kontrollerat sätt. Han är kunna kommunicera sina känslor snarare än agerar ut i aggressivt beteende. Fortfarande uppstår situationer där den 5 år gamla återgår till felaktiga beteende. Dessa situationer blir allt mindre frekvent. Beroende på den mentala utvecklingen av en at-risk förskolebarn kanske hans psykiska och kognitiva utveckling på 3 eller 4-årig scenen. Detta är den punkt där en bedömning av barnets utveckling rekommenderas. Särskilda arrangemang kan göras för tester som kunde avslöja ett lärande eller fysiska funktionshinder. Att uppnå hjälp vid denna ålder kommer att se till att den utsatta förskolebarn får ordentlig vägledning när de har nått skolåldern.

Att hjälpa utveckling

Utsatta barn behöver ännu mer tid och tålamod från föräldrar och vårdnadshavare än normala barn. Det är extremt viktigt att hjälpa utsatta barnet lära sig att hantera känslor. Korrigera känslomässiga problem tidigt kan leda till riskgrupper barnet att vara mer framgångsrik i hennes pedagogiska och sociala utveckling. Det finns flera saker som en förälder kan göra för att hjälpa en at-risk barn genom känslomässig utveckling av förskolan åren. Utveckla ett barns finmotorik kommer att bidra till utveckling av självkontroll. Aktiviteter som arbetar på pussel, strängarna pärlor, pussel block och att sätta på sina egna kläder kommer att bidra till att utveckla finmotorik. Bo konstant med sänggåendet timmar. Se till att barnet får tillräckligt med sömn. Motion är också viktigt. Ta barnet för promenader. Låt barnet spela i trädgården eller ta honom till en park. Göra aktiviteter med barnet hjälpa i muskelutveckling. Avskräcka aggressiva utbrott och kasta objekt genom att hjälpa barnet uttrycka sina känslor med ordentlig orden. Prata med barnet på hans nivå att hjälpa honom att förstå känslomässiga situationer. Rätt olämpligt beteende genom avlägsnande av barnet från situationen. När barnet har lugnat ner, berätta för honom varför han togs bort och hjälpa honom att förstå hur situationen kunde ha hanterats annorlunda. Den viktigaste emotionella utveckling åtgärden en förälder kan göra med hans förskola barn, oavsett om hon är riskgrupper eller normalt, limning. Visa kärlek och uppmärksamhet. Vara medvetna om barnets handlingar och behov. Framför allt: kommunicera.