mynewspapers.net

Vad är den bästa mineralsmink?

Vad är den bästa mineralsmink?


Medan det kan vara förmätet att direkta etikett ett visst märke av mineral make-up som "bäst", de många sorterna ute på marknaden gör shopping mer obesvärad för kräsna kunder. Everyday Minerals, Bare Escentuals, MAD Minerals, Jane Iredale, TKB Trading, Avon, e.l.f. och även apotek märken Maybelline, Milani, L'Oreal, Neutrogena och Almay är bara några av de företag som erbjuder mineral make-up. Om du inte har utforskat vad all uppståndelse handlar om, kan du gå miste om ett fynd som kan ändra din skönhet regim och kanske samla komplimanger från vänner och familj som märker skillnad på ditt utseende. Hitta din drömpartner genom vägning faktorer inblandade.

Historia

Vad marknadsförs och förpackade som mineral make-up kan endast har upplevt en boom i försäljning under 2000-talet, men de tidiga invånarna på planeten används naturliga ämnen från jorden som ansikte och kropp färg innan konventionella make-up kom till. Som tiden gick och sådana tillsatser som syntetiska konserveringsmedel, har fyllmedel, bindemedel och färgämnen lagts till kosmetika för massmarknaden produktion, så alltför konsumenter blivit mer medvetna om de potentiellt skadliga kemikalier som finns i make-up och andra hygienprodukter. Tydligen, den modern versionen av mineral make-up utvecklades på 1970-talet efter San Francisco Haight-Ashbury love-ins (se resurser). Det faktum att mineral make-up kan köpas inte bara från specialiserade källor utan från apotek skönhet varumärken och hem företag vittnar om dess popularitet.

Typer

Allt från grunden, rodnar, ögonskuggor, eyeliners, lip liner, läppstift och läppglans är tillgängliga i mineral make-up. Det har förekommit reaktioner från köpare som påstår sig vara nöjd över hur felfritt mineral make-up smälter på huden jämfört med gammaldags make-up, har feedback om huden känner torrare och itchier i stället för mjukare efter använder mineral make-up. Om du har haft de senare, kanske måste du helt enkelt hitta en annan textur av stiftelsen. Trots allt göra pulver formuleringar redan torr hud ännu torrare. Det finns flytande mineral make-up finish som kan vara mer passande för de med torr hud. Se också till att du söker efter vismut-fria produkter, eftersom den vismut Funna i vissa mineral make-up märken är vad som orsakar klåda och irritation.

Missuppfattningar

Mineral make-up som väljs av konsumenterna för dess förment renare kant över traditionella make-up, kanske finns tydligaste differentiering från en typ av mineral make-up till nästa i ingredienserna. Bara för att det är märkt betyder "mineral" inte att det är helt fria från parabener, som är onaturliga konserveringsmedel som hjälper kosmetika förvärva en längre hållbarhet. Om du är särskilt om vad absorberas i dina porer, se till att läsa etiketterna på alla kosmetika du tänker köpa. Vanligen undvikas på listan är isopropylparaben, isobutylparaben, ethylparaben, butylparaben, metylparaben och propylparaben. Ftalater, vilka kemikalier som används vid tillverkning av produkter runt hemmet--inklusive kosmetika--har varit i fokus för säkerhet debatter, eftersom det finns spekulationer om att dessa kan vara ansvarig för fosterskador. Leta efter mineral make-up som är både parabener och ftalat-fri om du stolt över dig själv att vara en informerad konsument som köper de mest hälsosamma alternativ på marknaden.

Varning

Gör det en punkt att ta bort din make-up grundligt före sänggåendet. Även om du har bytt till mineral make-up, som du kanske har hört från reklam som rena nog att sova i, vill du fortfarande inte ta dagens smuts till sängs med dig. Om du upplever irritation av något slag efter att ha provat mineral make-up, kan det vara att du inte har avskaffat alla möjliga allergiframkallande ingredienser från listan. Till exempel än vismut, bör du också leta efter carmine på etiketterna på kosmetika du köper, som carmine är känt för att framkalla reaktioner i många make-up bärare med känslig hud. Tänk också på att, för alla dess användbara egenskaper--som avleda ljuset så att rynkor och fina linjer mindre synliga--mineral make-up inte behandlar några villkor, såsom rosacea, som det bara täcker upp.

Överväganden

När allt är sagt och gjort, förblir det bästa mineral sminket ett subjektivt urval. Om du inte är särskilt allergisk mot alla ingredienser och ett lägre pris är mer av en prioritering, prova kosmetiska gångarna på din livsmedelsbutik eller apotek, där du kan hitta sådana optioner som L'Oreal kala Naturale, Maybelline Mineral makt, IsaDora Mineral Makeup och läkarens formel Mineral bära. I den samma riktningen, kan du också beställa Avons smidig Mineral cosmetics online eller från en representant. Om möjlighet att spela med mineraliska färger, däremot, är mer av vad du söker efter, titta på MAD Minerals, TKB handel och mineral raderna från e.l.f. och kustområden dofter. Rykte är Bare Escentuals Bare Minerals känd för sina långa-klädd foundation och imponerande finish som varar igenom en svettig session på gymmet eller en fuktig sommardag. Men de som inte är så nöjd med sin prislapp--vilket är heftier än de flesta-- och klådan som härrör från Vismuten har upptäckt Everyday Minerals, som bara har fyra ingredienser i dess pulver grundvalar och en konsistens som har jämförts med smidighet Bare Escentuals Bare Minerals. Everyday Minerals pris har också tjänat raves, som dess full storlek artiklar kostar bara om så mycket som högre prisklasserna apotek produkter. Försiktig kunder kan också vara glad att veta att företaget erbjuder prover och att det finns mindre storlekar tillgängliga för dem som vill prova ett urval av ögonskuggor, rodnar, concealers och efterbehandling pulver. Du måste kanske prova en handfull märken innan man beslutar om den slutliga en eller två som du föredrar mest. Processen är i alla fall en som en nyfiken make-up maven kan vända i en anda av experimenterande.