mynewspapers.net

Vad är de sista symtom på njursvikt hos katter?

Vad är de sista symtom på njursvikt hos katter?


Katter med kronisk njursvikt eller CRF, har en dålig långsiktig prognos, men de kan njuta av några bra år, om de får rätt behandling. CRF orsakar toxin nivåer i kroppen ökar, orsakar katten mår dåligt och dör så småningom. Korrekt identifiera de slutliga symtom på felint njursvikt kan hjälpa ägarna fatta rätt beslut om deras sällskapsdjur behandling.

Illamående

En ansamling av toxiner i blodet kan orsaka illamående, magbesvär och andra matsmältningsproblem. Katter med njurproblem kan förlora deras aptit, således att förlora vikt. Veterinärer kan rekommendera en speciell kost som minskar toxin byggs upp och levererar din sällskapsdjur med rätt kost. Tyvärr i många fall illamående kvarstår och blir värre, eftersom sjukdomen fortskrider.

Svaghet

Njursvikt kan leda till förlust av muskelmassa hos katter. Denna förlust bidrar till svaghet och brist på energi. Katter som lider av slutstadiet njursvikt kan verka slö eller deprimerad. I mycket allvarliga fall, kan din katt faktiskt bli så svag att den hamnar i en koma-liknande tillstånd. Överdriven urinering, kan när kroppen försöker att spola ut gifter, öka svaghet och leda till uttorkning.

Sjukdomskänsla

Obehag och en allmän känsla av att vara sjuk, är ofta förknippade med slutstadiet njursvikt hos människor. Men det inte är möjligt att be din katt hur det känns, kan det Visa obehag och allmän sjukdomskänsla, genom passivitet. I många fall, kan vätsketerapi och aggressiva behandlingar minska din pet's obehag och illamående, för en tid.

Konvulsioner

Katter i ett slutet skede av njursvikt kan lida av konvulsioner eller kramper. Bygga upp av kalcium och andra ämnen som filtreras normalt från njurarna, påverka inre organ och nervsystem. När gifter börjar att påverka hjärnan, kan leda till kramper. Dessutom kan samma toxin bygga upp process leda till hypotermi.