mynewspapers.net

Vad är cigarettfilter tillverkad och de dåliga för dig?

Vad är cigarettfilter tillverkad och de dåliga för dig?


Det har varit mycket forskning och många studier som gjorts visar de skadliga effekterna av cigarett rökning och tobak intag. Även rökare får vet riskerna med cigarettrök och tobak själva, kan de emellertid mindre medvetna komponenter och effekterna av cigarettfilter mot rökning. Cigarettfilter är faktiskt ganska komplexa i deras make-up och innehåller många fler ämnen än de flesta rökare får veta.

Fibrösa Plug

Insidan av en cigarett filter är gjord av en kombination av cellulosaacetat (en typ av plast), papper och rayon fiber, vanligtvis bundna av ett ämne som används specifikt till bond och ansluta sig till plast fibrer. Dessa fibrer används i filtret för att fånga någon tobak bitar och partiklar skapas medan rökning.

Plug Wrap och lim

Cellulosaacetat kontakten i en cigarett är insvept i en inre papper omslag, som antingen kan blockera ut alla utanför luft för att möjliggöra mer rök inuti cigaretter, eller kan också vara mycket porös i luften när det gäller "light" cigaretter. Den inre papper liner eller plug wrap, limmas sedan ihop runt filtret kontakten.

Tipping papper

Dricks papper är det yttre lagret av papper i en cigarett filter. Denna uppsats syftar vanligtvis inte att hålla sig till rökarens läppar för en roligare rökning erfarenhet. Det yttre lagret av papper också ansluter filtret till cigaretten.

Träkol

I vissa cigarettfilter fungerar träkol också som en filtrering agent. Detta kol, om som finns i en cigarett, bosatt inom plast fibrerna av cigarett filter. Används i vattenrenare, träkol är känd för dess absorption kapaciteter och vissa cigarettillverkare har således förebådade det för att skapa "renare" rök.

Oro för hälsan

För de flesta forskare, de mest skadliga effekterna från cigaretter kommer inte från de ämnen som finns i cigarettfilter, utan snarare från tobaksrökning, som vanan har kopplats till lungcancer, cancer i munhålan och andra långsiktiga hälsoproblem. Dessutom, samtidigt som "light" cigaretter ger mer rök att fly från cigaretten--täcka teoretiskt bättre cigaretten för rökare--i verkligheten, läppar och fingrar rökare brukar dessa hål, vilket gör dem värdelösa när det gäller porositet. Djupare andetag som "light" cigarettrökare ofta har att vidta för att kompensera för denna porositet kan faktiskt orsaka större tobak intag än en vanlig cigarett. Sedan har det historiska produktionen av skadliga cigarettfilter--såsom asbesthaltiga cigaretter av Kent varumärke cigaretter på 1950-talet--har cigarettfilter produceras idag inte extremt negativa effekter i jämförelse med vanan att röka själv.