mynewspapers.net

Vad är Churros?

Vad är Churros?


Churros är friterade bakverk som ofta dammas med kanel socker. De är särskilt populärt i Spanien och Mexiko och är gjorda av ett enkelt recept som har en mjöl och vatten bas. De är traditionellt formade som pinnar som är flera inches lång och har veckat exteriörer. Churros är krispiga på utsidan, har en ljus, mjuk konsistens på insidan och är bäst serveras färska och varma.

Historia

Vad är Churros?


Churros har sitt ursprung i Spanien av gräsmark herdar som traditionellt vårdas Churro rasen av får. Dessa herdar ledde en nomadisk livsstil och kunde endast bära måttliga mängder mat med dem. En gemensam stapelvara i val bland herdarna var därför friterade bröd dammas med socker. Det friterade brödet utvecklats till populära, dagens bakverk kallas churro.

Variationer

Vad är Churros?


I Spanien har churros normalt raka eller spiral former. I södra Spanien, churros har formen av spiral hjul som är skuren i mindre bitar när den serveras, och i Madrid churros har formen av små välgörenhet band. Till frukost doppa spanska vanligen sina churros i en kopp varm choklad. Churros serveras ofta i Mexiko med varm choklad eller kaffe och åtnjuter inte bara för frukost, utan också för en kväll mellanmål. Mexikanska churros är är vanligtvis längre än sina spanska motsvarigheter och allmänt belagd med kanel socker eller infunderas med smaksatt vaniljsås.

Tillgänglighet

Churros är lätta att hitta i Spanien och Mexiko och är ett vanligt inslag på spanska festivaler och karnevaler. I Mexiko och Spanien både churros tillverkas och säljs på gatan leverantörer, eller i lokala caféer kallas "churrerias". Churros kan också lätt göras hemma genom att följa ett enkelt recept som utnyttjar bara en handfull vanliga ingredienser.

Recept

I en kastrull, ta 1/2 kopp smör och 1 dl vatten till en koka. Blanda i 1/4 tsk salt och 1 kopp vitt mjöl. Sänk värmen och rör blandningen kontinuerligt i 1 minut eller tills en deg bollen former. Ta bort blandningen från värmen, sakta slå i 3 ägg och överföra degen till en bakelse spritspåse med stjärnformad spets. Alternativt använda en plastpåse med spetsen avskurna. Dosera ca 4 inches av degen i en djup stekpanna som innehåller 1-1/2 inches av het olja. Stek churros några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna, tömma dem på hushållspapper, rulla dem i kanel socker och njuta.