mynewspapers.net

Vad är c5/c6 nervskador?

Vad är c5/c6 nervskador?


C5/C6 nerverna ligger runt halsen, femte och sjätte livmoderhalscancer svanskotor närmare till ryggmärgen. Det finns sju halskotor och åtta livmoderhalscancer nerver i kroppen. Dessa nerver kan klämmas eller komprimerad ibland från olika sjukdomar eller skador.

Betydelse

Var och en av åtta livmoderhalscancer nerverna styr vissa reflexer i överkroppen. Skador på nerverna C5/C6 kan hindra vissa flexions- och rörelser i axlar, armar, handleder, händer och fingrar, enligt Peter F. Ullrich, Jr., MD, skriva för ryggraden-kärlsjukdom.

Funktion

Men nerverna C5 och C6 finns nära i närheten, kontrollerar de olika områden. Skador på C5 nerver kan orsaka smärta i skuldrorna och några domningar. En persons bicep reflex kan något hindras också. Personer med C6 nervskador kan uppleva smärta och domningar ner armen till området tumme.

Identifiering

En läkare måste korrekt diagnostisera C5/C6 nervskador, som kan orsakas av ett diskbråck, spinal stenos, spondylos och även degenerativa sjukdomar som artros.

Behandlingar

Skador till C5/C6 nerver som orsakas av ett diskbråck eller andra sjukdomar kan oftast behandlas med is, antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen och resten, enligt SpineUniverse.com. Isen bör användas under de första 24-48 timmarna att minska initial smärta och inflammation.

Förebyggande/lösning

En person med C5/C6 nerve bör så småningom starta ett träningsprogram med hjälp av en läkare eller sjukgymnast. Detta träningsprogram bör börja när initial smärta och inflammation är under kontroll, förutsatt att kirurgi inte är nödvändigt.