mynewspapers.net

Vad är borrning storlek för badrum fåfänga handfat kranar?

Vad är borrning storlek för badrum fåfänga handfat kranar?


Badrum vanity sink kranar kräver särskilda borrning hål att montera kranen på diskbänken. Dessa hål är standardiserade för enkel installation och olika kranar installera på en mängd olika förborrade diskbänken toppar. Om du borrar din egen sink kran hål, finns det dock flera saker att tänka på. Inte alla diskbänk blandare borras på samma sätt och har några olika borrning hål avstånd och storlekar.

Håldiametrar

Olika diskbänk kranar har olika storlek montering Håldiametrar. Detta är diametern på handtaget baser och pipen. Varje fästen höger in i diskhon counter topp, så skär ett hål av denna storlek är nödvändigt när du installerar någon typ av handfat blandare. Även om kranen har en enda hål med en bas eller två handtag med en ansluten bas, måste monteringshålen genomföras korrekt. De flesta håltagning är antingen 1 1/4 inches eller 1 1/2 inches, men det finns andra håltagning i det intervallet. Handboken till kran kommer att berätta vilken storlek din kran har.

Single-håls blandare

En single-hole kran har endast en monteringshål och vanligtvis har bara ett handtag. Detta innebär att pipen monteras rätt in i counter-topp. Det finns bara en bas axel som pip och handtag är kopplade. För att borra ett hål för denna typ av kran, helt enkelt Observera hålets storlek, Välj motsvarande hålet såg storleken, markera platsen för pipen bas och borra genom skåpet. Installera kranen genom att sätta in det i hålet.

Center som blandare

Ett centrum som blandare har två handtag ligger på samma avstånd från pipen. Dessa handtag är 4 inches på centrum (menande från centrum av pipen, inte kanten) från pip. Handtagen varje har en axel som sträcker sig genom bänk. Borra hål storlek är oftast samma för handtagen, men kan skilja sig för vissa modeller. Pipen hålet är vanligen borrade först, sedan handtaget hålen borras genom mätning och märkning av 4 inches från pip.

Wide-Spread kranar

En utbredd kran har två handtag inställd på olika avstånd från pip. De avstånd varierar från 6 till 15 inches, beroende på modell. Kranar har normalt två oberoende handtag med sin egen montering axel. En storlek anpassas till diametern på montering axeln (vanligtvis mellan 1 1/4 och 1 1/5 inches) används för att montera dessa kran handtag på en bänk. Pipen är också installerat med fästbult inom intervallet storlek. Eftersom handtagen är oberoende, de är monterade på alla avstånd användaren anser det lämpligt, men avståndet från pipen är normalt samma på alla.