mynewspapers.net

Vad är borax pulver används för?

Vad är borax pulver används för?


Borax pulver görs från den naturliga mineral natriumborat, även kallad borsyra. Det bildar i vita kristallina former. Det är billigt och har många användningsområden för industri- och hushållsavfall. Borax är mindre sannolikt att förvärra allergier som andra rengöringsmedel som innehåller ofta starka dofter och färgämnen.

Industriella

Den glass branschen använder borax för att öppenheten och värmebeständighet, senare fastigheten vilket gör det användbart i eldfasta tyg. Borsyra är en ingrediens i träskyddsmedel och plast. Det används också för tillverkning av emalj, shellack och gödselmedel.

Tvätt

Borax är en vatten conditioner som hjälper till att lukt kontroll och fläck borttagning av tung tvätt och ömtåliga. Det används som en tvätt booster tillsammans med vanliga tvättmedel. Tygblöjor kan blötläggas i varmt vatten blandat med en 1/2 kopp borax. Det är bäst att behandla tvätt så snart som möjligt efter det har färgats.

Fläckar och Deodorizing

Egenskapen rumsdesodoriseringsmedel borax fungerar bra på mattor, alltför. Det används som någon matta freshener genom bevattning på mattan och sedan väntar några minuter innan dammsugning. Spill och fläckar såsom mat, drycker och pet urin på mattan eller tyg kan behandlas med borax och varmt vatten. Det är bäst att kontrollera en liten fläck med en lösning av borax och vatten först för att se om borax kommer att orsaka missfärgning före behandling av ett större område. Madrasser kan behandlas med torr borax smörjas in en plats som fuktats med varmt vatten. Detta är sedan dammsugas efter det torkar. Soptunnor kan rengöras med en borax och vatten lösning och kan strös med pulver för deodorising efter torkning.

Hushållens användning

Borax är ett allrengöringsmedel hushåll rensade. Rätter sköljas i en lösning av borax och varm vatten kommer ut mousserande. Det fungerar också på bänkskivor, kylskåp och spisar. Den kan användas torr som en pulveriserad renare för sjunker och badbaljor utan att bli för vass. Det deodorises toalettskålar, särskilt när kvar i skålen över en natt. Det är också används för att bekämpa insekter och larver i tvätt och runt hushållet.

Kosmetika

Borax har antiseptiska och emulsifying egenskaper. Således, det används i hygienprodukter som munvatten, schampo och skönhet krämer.

Varningar

Borax är giftigt vid förtäring i stora doser, och läkarvård sökas omedelbart om detta inträffar. Det lös inte samt i kallt vatten som det gör i varmt vatten.