mynewspapers.net

Vad är biotin 5000 mcg?

Vad är biotin 5000 mcg?


Biotin är ett vattenlösligt B-komplex vitamin som också är känd som vitamin B-7. Det konstaterades av forskare i slutet av 1930-talet och tidiga 1940-talet när kycklingar som har matats med kost hög i rå äggvita förlorat hår och utvecklat ett eksem-liknande hudåkomma. Forskarna upptäckte äggvitor innehåller ett protein som binder till biotin, förhindra dess absorption och resulterar i hudutslag. Omvänt, när hönorna matades biotin-rika äggula, försvann hudåkommor. Hos människor är en biotinbrist sällsynt. Men om det inträffar, kan du utveckla hudutslag, hår gallring, höga nivåer av kolesterol och hjärtat problem.

Betydelse

Biotin är en av de viktiga vitaminerna i familjen B-komplex. Det spelar en viktig roll i den mänskliga kroppen. Dessa vitaminer stöd i metabolismen av energi, inklusive celltillväxt, produktion av fettsyror och metabolism av aminosyror.

Rekommenderade tillräckligt intag

Biotin tillskott är tillgängliga i antingen kapsel eller Tablet PC form. Biotin 5000 mcg innebär 5000 mikrogram biotin finns i tablett eller kapsel och är lika med 5 mg. Brist på biotin är sällsynt, finns det inga rekommenderade dietary intag. Det normala intaget för barn från nyfödd till 3 år är dock 10 mcg till 20 mcg; för barn 4-6 år, 25 mcg; 7 till 10 år, 30 mcg och för ungdomar och vuxna, 30 mcg.

Källor av Biotin

Biotin finns i många livsmedel källor i kosten, inklusive romansallad, mangold, tomater, morötter, mandel, kyckling ägg, lever, kycklingfilé, lök, vitkål och blomkål. Andra källor är råris, kokt havre, getmjölk mjölk, sojabönor, komjölk, hallon, jordgubbar och valnötter. Innehållet av biotin i livsmedel reduceras med matlagning och bevara, så du bör undvika bearbetade livsmedel. Små mängder av biotin tillverkas också av dina tarmbakterier.

Brist på Biotin

Biotinbrist är vanligtvis sällsynt, men om du utvecklar en biotinbrist du sannolikt kommer att uppleva en mängd olika symptom som kan inkludera muskelkramper, håravfall och röda fjällande utslag runt ögon, näsa och mun. Nervsystemet-relaterade problem, såsom kramper och bristande muskulär kontroll, kan också uppstå med en biotinbrist. Biotinbrist på kan också hända om du tar antibiotika som förstör tarmbakterier under en längre tid. Alkoholister kan också ha brist som alkohol hindrar absorption och stör ämnesomsättningen.

Slutsats

Biotin finns i kapsel eller Tablet PC form. Brist på biotin leder till hår förlust och hud utslag, biotin kan tillskott hjälpa dig vända situationen; annars måste du äta tusentals kalorier dagligen för att få nog för ditt hår och hud. Dessa tillägg är tillgängliga över disk, men det är lämpligt att kontrollera med din läkare innan du tar. Kosttillskott kan hjälpa dig att få situationen under kontroll, detta är dock inte en permanent lösning. Du måste inkludera protein, mineraler, kolhydrater och bra fett i din kost för att producera energi till kroppen. Därmed, balanserad kost är lösningen på alla problem.