mynewspapers.net

Vad är behandling för en utbuktande skivan?

Vad är behandling för en utbuktande skivan?


Ryggvärk från en utbuktande skivan kan skjuta ner benet, vilket leder till domningar och svaghet, och göra normala aktiviteter svårt att utföra eller ens outhärdlig. För att korrekt diagnostisera en utbuktande disc, kan en läkare beställa tester, såsom en back röntgen eller en MRI, efter utföra en fysisk undersökning och tar en anamnes.

Identifiering

"En utbuktande disc, även känd som en herniated, utskjutande eller brusten skiva, resultat från konstant tryck på din intervertebral skivor," enligt den nationella institutet för neurologiska sjukdomar och Stroke. Dessa skivor utgör 1/4 av längden av ryggrads-kolonnen. Som skivor försvaga och degenererade, svällande brosk kan skjutas in i utrymmet där ryggmärgen eller nervrot är belägen, orsakar smärta.

Medicinering

Om smärta är mild till måttlig, en läkare kan råda över disk medicinering först, till exempel paracetamol, acetylsalicylsyra, ibuprofen eller naproxen, enligt Mayo Clinic. För rygg eller ben spasmer, kan en läkare ordinera muskelavslappnande. Om de inte ger smärtlindring, narkotika, som kodein, kan förskrivas eller kortison kan injiceras i området runt spinal nerver att kontrollera inflammation.

Sjukgymnastik

En sjukgymnast ger smärtlindring för en utbuktande skivan genom att tillämpa värme, is, ultraljud, dragkraft eller elektrisk stimulering på baksidan som demonstrerar övningar och olika positioner som kan minimera smärtan. Eftersom smärtnivå förbättras, kan patienten vidare till ett rehabiliteringsprogram, vilka funktioner kärna styrka och stabilitet övningar att hålla tillbaka friska och förhindra att en skada i framtiden.

Kiropraktisk behandling

En kiropraktor tar en anamnes, utför en fysisk undersökning och testar reflexer, nerv-funktion och muskel ton. Kiropraktorn kommer att gälla ryggraden att lätta på trycket mellan kotorna, Laser ryggraden Institutet lätt tryck. Andra behandlingar inkluderar med patienten lögnen ner om speciellt ordnad kuddar, vilket sätter ryggraden i rätt position och gör allvar att balans i bäckenet och ryggraden.

Kirurgi

"Omkring 10 procent av människor som lider utbuktande skivor så småningom behöver kirurgi," enligt Mayo Clinic. Om en skiva fragment lämnas i ryggradskanalen, orsakar tryck på nerven, eller om stående eller gående orsakar obehag, kan kirurgi anses. Kirurgi kan också bli nödvändigt om smärtan inte förbättras med icke-kirurgisk behandling efter sex veckor. En kirurg gör ett litet snitt över utbuktande skivan, flyttar tillbaka muskler från ryggraden och tar bort den utbuktande delen av skivan.