mynewspapers.net

Vad är barnfattigdom?

Vad är barnfattigdom?


Barnfattigdom, som med fattigdom, är komplex att definiera, och detta är särskilt fallet när försöket till få en holistisk, världen översikt av ämnet. De stora skillnaderna i socio-ekonomiska resurser och förväntningar från en nation till en annan förhindrar en allomfattande definition.

Definition

Regeringar, välgörenhetsorganisationer och kommentatorer har ingen allmänt accepterad definition eller mätning av barnfattigdom nationellt eller globalt. En allmänt accepterade uppfattningen är dock att barn lever i någon del av världen, som inte har tillgång till en näringsriktig kost, grundläggande hälsovård och en säker, säker miljö, av ekonomiska skäl, lever i fattigdom.

UNICEF mätning

Vad är barnfattigdom?


UNICEF använder spädbarns-och under-5 år klassar (U5CMR), som en huvudindikator för skillnader och förändringar i fattigdomen i världen. Deras statistiska tabeller som publiceras i "där världens barn 2010" jämför och Betygsätt 193 länder över fem år, från 2003 till 2008. Siffrorna som 2003 visade Sierra Leone som landet med den högsta spädbarnsdödligheten och Afghanistan med fjärde högsta. Av 2008, Afghanistan på första plats och Sierra Leone rankas sjunde. Krig, ekonomi och politik roll en på det sätt att länder stiga och falla i UNICEF fattigdom rankingen. USA, rankad 157 av 190 länder 2003 hade flyttat till 149 av 193 under 2008.

USA: s mätning

I USA fortfarande debatt kring den statistik som används för att mäta fattigdom. Nationellt centrum för barn (NCC) i fattigdom hävdar att officiella amerikanska fattigdom siffrorna är felaktiga på grund av "låga inkomster" som en primär indikator. NCC indikerar numrera av barn lever under fattigdomströskeln varierar beroende på källa men spänner från 11,4 till 29 miljoner.

Fattigdomsgränsen

Vad är barnfattigdom?


US Census Bureau använder fattigdom tröskel tabeller för att beräkna och definiera fattigdom. Beräkningen anser inkomst och definierar ett mått på behov eller "kronor som används för att bestämma fattigdom status." Varje medlem i en familj tilldelas en av 48 möjliga fattigdomsgränser. Census Bureau beräknar sedan flera faktorer för att se om den totala inkomsten understiger tröskelvärdet som skulle skapa fattigdom för en viss familj. Följande exempel illustrerar hur en bedömning görs: • familj A: två barn, mamma, pappa och gammelfaster. • Census Bureau bestämmer att deras tröskel var £17,119 i 2008. • Den familly inkomst 2008 var: mor: £6.500 far: £4.550 gammelfaster: £6.500 första barn: 0 andra barn: 0 Total inkomst: £17550 eftersom deras inkomst var större än deras tröskel, familjen A är inte "i fattigdom" enligt den officiella definitionen.

Hela världen Visa

Enligt globala frågor, 2010 års upplaga av "State of the World's Children" från UNICEF anger följande statistik om barnfattigdom i världen: • 1 miljard barn berövas en eller fler tjänster avgörande för överlevnad och utveckling • 148 miljoner enligt 5s i utvecklingsregionerna är underviktig för deras ålder • 101 miljoner barn inte deltar i grundskolan • 22 miljoner spädbarn inte är skyddade mot sjukdomar av rutin immunisering • 8,8 miljoner barn världen över dog innan sin 5: e födelsedag i 2008 • 4 miljoner nyfödda över hela världen dör i den första månaden av liv • 2 miljoner barn under 15 lever med HIV • mer än 500 000 kvinnor dör varje år av orsaker relaterade till graviditet och förlossning