mynewspapers.net

UVA och Uvb solarier

UVA och Uvb solarier


Över 11 miljoner amerikaner besöka solariesalonger årligen, varje hopp om att komma ut med en glamorös, brons solbränna. I stället för sitter utanför i naturligt solljus i timmar, kan folk spendera bara några minuter i garvning utrustning och uppnå samma resultat. Det finns två typer av solarier som efterliknar UVA och UVB strålar från solen. Medan båda dessa kommer att hjälpa garvare uppnå sina önskade mörker, finns det många skillnader mellan de två sängarna.

Ultravioletta strålar

Ultraviolett (UV) strålning är en del av spektrumet från solen. Det finns tre typer av UV: UVA, UVB och UVC. Medan både UVA och UVB nå jorden, är vanligtvis UVC absorberas av ozonlagret. Både UVA och UVB bidrar till produktion av den mänskliga huden. UVA är den dominerande garvning stråle som producerar golden tan. När folk märker deras flå roterande rött och utveckla en solbränna, beror detta på UVB. Både UVA och UVB strålar finns i garvning enheter över hela Amerika.

UVA solarier

Många solariesalonger erbjuder UVA solarier som erbjuder sina kunder en snabb, burn-fri solbränna. Dessa sängar är ofta kallas "högtryck" garvning enheter. UVA solarier har vanligen mindre än 1% UVB-strålar, vilket gör det praktiskt taget omöjligt att bränna huden. UVA-sängar är gjorda av kvarts lampor, filter och reflektor-system. På grund av detta tenderar UVA sängar att vara lite dyrare än de vanliga solarier. En session tar någonstans runt £19 i motsats till en £3-7 session i en UVB solarium.

UltrabronzeEn av de mer populära företagen att distribuera UVA garvning enheter är Ultrabronz. Ultrabronz erbjuder en 24 minuters säng i deras 950 serie. Användare uppmuntras att solbränna för full 24 minuter oavsett deras tidigare exponering för UV-ljus. De flesta människor behöver bara tre sessioner för att få en djup, mörk solbränna. Företaget erbjuder även populära Sunx2 360. I den här enheten, klienten står för 10 till 12 minuter och får en full solbränna i ca fem sessioner. Enligt bolagets hemsida är Ultrabronz det enda företaget i Förenta staterna att tillverkaren högtrycks solarier enheter.

UVB solarier

Trots den snabba tan från UVA sängar, är de mest populära garvning enheterna i salonger UVB solarier. UVB solarier innehåller ca 93% UVA strålar och 7% UVB-strålar. Även om UVB ray är den "brinnande" ray, baserat inomhus garvning sessioner är tidsinställda på tanner's hudtyp och UV erfarenhet. De flesta första gången garvare rekommenderas att gå det lägsta beloppet av tid för att förhindra förbränning. När de börjar utveckla en solbränna, kan de sola för längre tid. De flesta människor behöver om 7-10 solningstillfällena att utveckla en djup, mörk solbränna i antingen en UVB säng eller monter.

Wolff garvning utrustning

UVA och Uvb solarier


Wolff solarier är en av de vanligaste sängar används i salongerna. Företaget erbjuder både sängar och bodar. Pro 24S är en säng som har lökar på toppen och botten av trädkronorna. Sessioner kan pågå upp till 20 minuter. För att förhindra att bränna, rekommenderas det att första gången garvare börja med garvning i åtta minuter och arbeta sig i två-minutersintervall. Wolff erbjuder också en monter som kallas SunDome. SunDome är en 10-minuters stand-up monter med lampor runt enheten. Med den här enheten är den rekommenderade tidpunkten fem minuter och arbeta sig till en mörkare solbränna i enminutsintervall.

Farorna med UVA och UVB solarier

Både UVA och UVB-strålar har kopplats till hudcancer. Vissa människor hävdar att UVA sängar är säkrare eftersom huden brinner inte, men detta har inte bevisats. När en person använder solarium, kan överdriven UV-strålning ge genetiska mutationer, som kan leda till hudcancer. US Department of Health and Human Services har heter UV cancerframkallande. Överdriven UV-strålning har sagts vara lika farligt som röka cigaretter eller skorsten sotning. Människor som använder någon typ av solariet är 1,5 gånger större risk att få basalcellscancer och 2,5 gånger mer benägna att få skivepitelcancer. Studier har också visat att personer som börjar använda garvning utrustning i tonåren är 75% mer benägna att utveckla deras melanom risk.