mynewspapers.net

Utvecklingen av ett foster på 26 veckor

Utvecklingen av ett foster på 26 veckor

Fostrets utveckling

26-veckor in i en graviditet, detta markerar slutet av den andra trimestern. Genomsnittliga barnet mäter 14-tum långa huvud till tå och nästan 0.907 kilo i vikt. I detta skede, händerna är mycket aktiva och barnets ögon börjar öppna för första gången. Ögonfärg är nu början att utveckla.

Lungans utveckling

Lungorna får ett bra träningspass. Ditt barn är bara i början att göra andningen rörelser, även om ingen luft kommer in i lungorna, ger god praxis för när han är född. Barnet kommer att fortsätta ta dessa små andetag och fylla lungorna med fostervatten. Lungorna börjar också att släppa en fet material som kallas ytaktivt ämne. Detta rockar lungorna så att de inte håller ihop när barnet andas efter födseln.

Aktiv utveckling

26-veckor, ditt barns händer blir mer aktiva och muskel samordning börjar. Under ultra ljud, bli inte förvånad om du ser honom suger tummen. Detta stärker kinden och käken muskler och kan lugna honom. Du känner antagligen mycket mer aktivitet eftersom de flesta rörelse känns normalt mellan veckor 24 tråg 28. Ditt barns ryggraden växer längre och starkare. Det handlar om längden på en vuxen hand och stöder hans rygg när han rör sig om hans lite tillfälliga hem.

Hjärnans utveckling

Som barnets hjärna utvecklas, kan du känna dig mer svar på dina handlingar. Barn kan känna och reagera på din touch genom magen. Du kan också märka hans svar på röster och musik. Omkring 27 veckor, utvecklas nerverna i örat. Ditt barn har en chans att få använda din röst.

Mammas utveckling

Bebisen växer snabbt och hjärnans tillväxt är en viktig del av hans utveckling. Se till att du får rätt kost och få massor eller vila och mild motion. Kom ihåg att din hälsa är direkt relaterad till barnets hälsa. Du ska börja känna en skärpning och koppla av i magen, som är Braxton Hicks-sammandragningar. De är avsedda att få din kropp redo för födelsen. Så länge de är oregelbundna, har du inget att oroa sig för.