mynewspapers.net

Utrustning som behövs för att spela in och göra musik på min dator

Utrustning som behövs för att spela in och göra musik på min dator


Med spridningen av billig användarvänlig musik färdskrivare, kan alla med mellanliggande datorvana bygga sina egna hem musikstudio. Den utrustning som behövs för att spela in och göra musik på datorn varierar avsevärt beroende på dina behov och din budget, men den modulära karaktären av datorutrustning studio tillåter att lägga till och uppgradera redskap som behövs.

Dator

Alla datorer av de senaste årgång är kandidater för inspelning av musik, men mer kraftfulla enheter rekommenderas att hantera stora bearbetning och krav på lagring av musik data. Att välja en inspelning dator eller om din maskin är lämplig kommer att bestämmas av musik programvarans systemkrav, som finns på datorns låda eller på tillverkarens webbplats.

Programvara

Musik inspelning programvara finns i många olika konfigurationer, med varierande funktion-apparater och komplexiteten i användning. Några är grundläggande inspelningsprogram och erbjuder ingen musicerande förmåga själva, medan andra erbjuder inspelning, inbyggda musikinstrument ljud och prov bibliotek. Priserna varierar mycket--från fri öppen källkod inspelningsprogramvara till professionella program kostar tusentals dollar.

Inspelning gränssnitt

Dator ljudkort är begränsade i sin kapacitet att producera högkvalitativa inspelningar eller hantera varierande insignaler inspelning mikrofoner och musik instrumenterar utan distorsion. Inspelning gränssnitt antingen ändra ingångssignalen som aktiverar högre kvalitet resultat från befintliga ljud- eller fungera som studio kvalitet ljudkort ersättare. Dyrare gränssnitt erbjuder inbyggda preamps att ytterligare optimera ljud inkluderar standard musikinstrument och mikrofon-kontakter och är anslutna till datorn via FireWire eller USB. Många gränssnitt är tillsammans med egenutvecklade programvara, eliminerande nöden till köpa det separat.

Mikrofoner

Studio mikrofoner är ganska annorlunda än datorn mikrofoner och kan kosta från mindre än £32 till väl in i tusentals dollar. För de flesta hemanvändare, kommer att en samling av två eller tre måttligt prissatt studio mikrofoner för sång och instrument ge bra resultat. USB-studio mikrofoner är en värde-packade nybörjares alternativ och kombinera en studiomikrofon med inbyggd USB-inspelning gränssnitt, vilket eliminerar ett ljudkort uppgradering eller dedicerade gränssnitt.

Digitala instrument

Mer avancerade inspelning gränssnitt inkluderar MIDI-ingångar för anslutning till MIDI-kompatibla enheter såsom tangentbord eller andra digitala styrenheter. MIDI (som står för teknikens formella namn, som är Musical Instrument Digital Interface) används ofta med inspelning och musik produktion programvara för att aktivera kontroll över programvarans inbyggda ljud och instrument. Om du spelar in traditionella instrument och röst med mikrofoner, MIDI är inte nödvändigt och kan läggas till senare om det behövs.

Bildskärmar och hörlurar

Datorhögtalare är inte kan producera alla sonic nyanser att kvalitet inspelningen kräver. Investera i bästa av drivna studiomonitorer (de som kräver ingen extern förstärkare) och hörlurar du har råd.