mynewspapers.net

Utrustning som behövs för att bygga den bästa hho generatorn

Utrustning som behövs för att bygga den bästa hho generatorn


HHO (väte eller Knallgas) generatorer är ett hett ämne bland garage ingenjörer och fysiker lika. Eftersom HHO generatorer använda stora mängder el till splittra vattenmolekylen, hävda många att det tar mer energi att dela molekylen än vinns genom förbränning av gas. Andra säger att cellen bara använder överskottet makt skapade av generatorn, så nettoeffekten är positiv. Det enda sättet att ta reda på är att bygga din egen.

Uttaget och skiftnycklar

Du kommer att behöva en fullständig 3/8 uttag och skiftnycklar--minst lika mycket som det tar att ta bort och ersätta din Generator med en högre strömstyrka enhet. Du behöver även 3/8- och 1/4-tums enhet uttag att ta bort batteriet och/eller luftburk för HHO generator.

O2 Sensor verktyg

Många verktyg företag gör specialiserade sockets att avlägsna och ersätta bilens syre givare. För att bygga det bästa möjliga HHO systemet, vill du installera ett par O2 sensor motstånd att lura datorn att tro att det tar emot mer bränsle än det är.

Anslutningskontakt Set

Du behöver en full uppsättning av anslutningskontakter tråd O2 sensor motstånden, reläer som aktiverar dem, HHO SENSORRELÄ och byta redskap. Du behöver (minst) en uppsättning Weathertite quick kopplar, butt kopplingar och ring kopplingar. Glöm inte tråd strippor, crimpers och razor kniv för att tömma din batterikablarna.

Svetsare

Om du vill ansluta de enskilda cellerna tillsammans, du behöver antingen en MIG svetsare eller (ännu bättre) en "nypa" spot-welder. En nypa svetsare gör att du kan göra dussintals små punktsvetsar behövs för att ansluta HHO generator plåtar till deras ledare remsor. En MIG svetsare eller TIG svetsare kommer att göra jobbet, men de är lite mer arbetsintensiv.

Skär

Du behöver en die grinder med cut-off hjul och/eller ett pussel att skära reliefer och montering flikar i tallrikar, och att tillverka plast cell tanken. Du kommer inte att skära något tunga, så använder de finaste-tooth bladen tillgängliga.

Borrning och infästning

En uppsättning hårdmetallspets borr och en borr är obligatoriska och en drill press skulle visa sig vara till hjälp för borrning i många små hål som behövs för en anständig perforerade-skylt HHO cell. För att sätta systemet ihop, enda du verkligen behöver förutom Hylsnyckelsats är några flathead och Phillips-head skruvmejslar av varierande storlek och längd.