mynewspapers.net

Utrustning för funktionshindrade personer att hjälpa till med vardagen

Utrustning för funktionshindrade personer att hjälpa till med vardagen


Utrustning som hjälper funktionshindrade i vardagen verksamhet kallas Adaptiv utrustning. Adaptiv utrustning är nödvändigt att underlätta dagliga uppgifter för permanent eller tillfälligt funktionshindrade; Det hjälper också gör dem bekväma i sin omgivning. Några av denna utrustning kan kräva hem modifikationer, beroende på grad och typ av funktionshinder deltar.

Utrustning för fysiska funktionshinder

Ett brett utbud av Adaptiv utrustning är tillgängliga för att hjälpa den funktionshindrade. Manuella eller motordrivna rullstolar, rullstolsramper, inomhus trapphissar och rullstol hissar för fordon hjälpa de som har dålig eller ingen lägre-funktion. Motordrivna skotrar hjälp till personer med mer inomhus rörlighet som behöver hjälp att komma runt utomhus. Vandrare hjälpa människor som är rörliga men behöver extra hjälp med att gå. Säkerhet barer och dusch stolar är exempel på badrum utrustning för fysiskt funktionshindrade. Beroende på graden av funktionshinder, utfodringsanordningar, såsom sprutade utfodring koppar eller redskap med speciella handtag, också ge hjälp.

Stöd för Visual funktionshinder

För personer som är blinda eller har nedsatt syn, förbättra en mängd adaptiv aids vardagen. Käppar och förflyttningshjälpmedel som vandrare hjälpa synskadade få runt. Blinda kan dra nytta av verktyg som införlivar blindskrift, inklusive klockor, spel, linjaler och visar att översätter datorns skärm data till punktskrift. Talar enheter, inklusive klockor, klockor och matlagning redskap, finns tillgängliga, samt röst-erkännanden mjukvaran för datorn som översätter talade ord till maskinskriven ord.

Hjälp för nedsatt hörsel

Personer som är döva eller hörselskadade har valet av många bra hjälpmedel. Telefon och dörren signallers flash en närliggande lampa när inkommande samtal kommer in eller dörrklockan skjuts. Brandvarnare med strobe ljus, väckarklockor som skakar sängen och textning avkodare för televisionen alla tillåter hörselskadade människor klara av vardagen. Tele-Typwriters att de kan kommunicera via telefon genom att översätta skrivna meddelanden till en ljud-baserade kod.

Utrustning för psykiska funktionshinder

Personer med psykiska funktionshinder kan behöva anpassad utrustning att hjälpa dem fysiskt, som rullstolar och utfodring utrustning. Mentalt handikappade barn gynnas av sinnen utrustning, där de lär sig från olika sensoriska upplevelser i en förtroendefull miljö fri från påtryckningar. Datorprogram är tillgängliga som utbilda utvecklingsstörda vuxna och barn och lära dem grundläggande datorkunskaper. Datoriserade och automatiserade matsal enheter, hjälpa ljud-föranledde enheter eller video-anvisning material förståndshandikappade människor lära sig livskunskap, stanna på uppgiften och framgångsrikt slutföra dagliga aktiviteter.