mynewspapers.net

Utrotningshotade växter i USA

Utrotningshotade växter i USA


Många växter, från träd till blommor, hotas eller är på väg att bli utsatt för fara över hela USA. Växter blir hotade av olika skäl, inklusive habitatförstöring genom naturlig betyder eller på människan gjort sätt. Många grupper över hela USA, bland annat Naturvårdsverket och US Department of Agriculture, lämna information om utrotningshotade växter och vad vi kan göra för att spara dem.

Cactus

Flera typer av kaktus har placerats på listan federala utrotningshotade växt, inklusive tobusch fraktfartygens kaktus. Fraktfartygens kaktus växer till en genomsnittlig storlek på 2 till 3 inches lång, med en diameter av 3-1/2 inches. Habitat alternation, liksom över insamling, har lett till denna typ av kaktus som släpps ut på listan över utrotningshotade växt. Svart spets kaktus har funnits på listan federala utrotningshotade växt sedan 1979. Rosa till lila blommor blomma på kaktus i April och juni och har en total bredd på 2 till 3 inches. Andra utrotningshotade cactus är klungade cory kaktus, star kaktus, Chisos bergen igelkott kaktus och den Sneed pincushion kaktus.

Blommor

Michigan är hem till Michigan monkey blomman, som placerades på listan över utrotningshotade växt i 1990. (Se referens 3) Michigan monkey blomman har förmågan att växa i både torr och våt jord, och fungerar som en källa till mat för insekter. (Se referens 3) Sept 2010 odlas två tredjedelar av alla Michigan monkey blommor på privat egendom. (Se referens 2) Vissa verksamheter som effekt vatten dränering, till exempel vägbyggen, har lett till Michigan monkey blomman blir hotade. (Se referens 2) Andra utrotningshotade blommor inkluderar Texas prairie dawn, pecos sunflower och jorden frukt. (Se hänvisning 1)

Träd

Ett antal träd är också fara över hela USA, inklusive den stora blad magnolia. Den stora blad magnolia kan variera mellan 40 och 60 fot i höjd och växer i fuktig jord, enligt TreeTrail.net. Florida torreya är en sällsynt typ av träd som finns i Florida och Georgia, och det är också i fara. De återstående Florida torreya träd kan växa så högt som 50 fot i rika och kalkhaltiga marken. Anledningen till deras nedgång är okänd, men vissa teorier pekar på en svamp växtsjukdomar som sprids under 1950-talet.