mynewspapers.net

Utrotningshotade växter i tundra

Utrotningshotade växter i tundra


Tundra är en geografisk term för ett område där växt- och utveckling hindras av extremt låga temperaturer, hämmad vegetationsperiod och brist på näringsämnen tillgänglighet. Det finns två huvudsakliga områden av tundra på jorden: de arktiska och alpina tundror. Den arktiska tundran är nära Nordpolen, där den genomsnittliga temperaturen varierar från -30 Fahrenheit till 54 Fahrenheit. Den alpina tundraen hänvisar till höga höjder i bergiga regioner över hela världen.

Aleutiska malört

Artemisia Aleutica, allmänt känd som aleutiska malört, är en hotad art i Alaska. När fläckiga, visar det oftast sig vara växer nära Aleuterna. Även om den inte kan ses ofta i blomma, är det en perenn växt med små, klustrade blomma huvuden. Blomman cheferna producerar små blommor och blad, i slutet av vilket spira sand-färgat hår.

Berings hav Douglasia

Berings hav douglasia (Douglasia beringensis) är en hotad växt vars livsmiljö är tänkt att vara i hela flera arktiska regioner, om anläggningen är oftast är fläckig i västra Alaska. Det kan också hittas på bergstopparna mellan 1 000 och 1 800 fot i höjd. Planta blommor i slutet av juni, producerar små rosa blommor som så småningom vänder vitt. Efter blomningen, Berings hav douglasia stjälkar elongate och kan nå en höjd av 2,5 inches.

Fastsittande blad skörbjugg-Grass

Cochlearia sessilifolia, även känd som Sessile frisésallat skörbjugg-gräset, är en hotad, årliga växt som har hittats i närheten av Alaskas södra kust, förutom andra bergiga tundran regioner. Det är en kort växt som normalt växer 3 centimeter, men det når inte högre än 7 cm. Sessile frisésallat skörbjugg-gräset producerar vita blommor i början av sommaren. En blommande av frukter följer perioden av blomning. Frukterna är ovanligt stort för en liten växt. Från och med 2010 sågs anläggningen på flera områden i regionen Alaskan Kodiak. Det har också konstaterats växer i tidvatten vatten bort av Alaskas kuster.