mynewspapers.net

Utrotningshotade växter i barrskogar

Utrotningshotade växter i barrskogar


Barrskogar har många utrotningshotade växter. Några av plantorna skyddas, men många har förlorat kampen på grund av föroreningar, loggning och odling av marken.

Santa Cruz Cypress

Santa Cruz cypress är en hotad cypress träd i Santa Cruz Mountains i Kalifornien. Det är bara finns i fem olika platser inom en 350 mil och har listats som hotade sedan 1973.

Florida Torreya

Florida Torreya, även känd som den stinkande cedern, är en av USA: S mest utrotningshotade växter. Det långsamt dör på grund av förstörelsen av dess livsmiljö och en infektion i svampsjukdom dragit över det genom att logga in.

Wawae'iole

Wawae'iole är en medlem av familjen moss och ligger på Hawaii. Dess livsmiljö är mycket kritisk och bryts av husdjur och andra växter i konkurrensen om livsmiljön.

Diellia Falcata

Den Diellia Falcata är hotad i sitt hem i de låglänta skogarna av Hawaiiöarna. Det är en del av familjen fern och växer ca 3 fot i höjd.

Aleutiska sköld Fern

Aleutiska sköld Fern växande utbudet är på klippskrevorna på Atka och Adak öar i Alaska. Det är inte känt i världen och har lagts till listan över utrotningshotade arter.