mynewspapers.net

Utöva Plan att spränga bort fett

Utöva Plan att spränga bort fett


Överviktig kan orsaka hälsoproblem som hjärt-kärlsjukdomar, typ 2-diabetes, högt blodtryck, stroke, leversjukdom, andningsproblem och artros, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Många människor har framgång att förlora kroppsfett genom en blandning av motion och hälsosam kost.

Fakta

Innan du börjar en träningsplan, fråga din läkare eller en anställd på ditt gym att mäta ditt kroppsfett. En ganska tillförlitlig alternativ till mättande kropp tjock är att mäta body mass index (BMI). Webbplatser, såsom CDC, erbjuder gratis, online BMI räknare (se resurser). Dessa räknare avgöra din BMI poäng utifrån din vikt och längd. Till exempel säger det amerikanska rådet om Motions BMI-tabell att den optimala vikten för en 165 centimeter (5-mul-5-tums) individuell mellan 52 och 68 kg (114 och 150 pounds).

Typer

Konditionsträning fungerar din kropp bränner fett. Cardio varierar från promenader till dans och hjälper till att hålla ditt hjärta friska. Den amerikanska Library of Medicine Medline Plus online-databas påstår att alla vuxna ska få minst två och en halv timme av konditionsträning, eller aerob, motion i veckan, vilket motsvarar en halv timme, fem dagar i veckan. Muskler styrkeövningar som styrketräning hjälper till att bränna fett genom att ersätta kroppsfett med muskelmassa, som väger mer men tar upp mindre utrymme än fett. Resultatet det en mer tonad utseende.

Överväganden

En träningsplan att bränna kroppsfett är mer effektivt i kombination med ett hälsosamt ätande plan. CDC rekommenderar en kost med mycket frukt, grönsaker, fullkorn, fettsnåla mjölkprodukter, magert kött, fisk, bönor, ägg och nötter. Fullkorn innehåller komplexa kolhydrater, som frigör långsamt under hela dagen, som ger en kontinuerlig frisättning av energi och effektivisera din träning. Protein hjälper till att bygga muskelmassa, och det är viktigt att få tillräckligt med protein när din motionsprogram inkluderar styrketräningsövningar.

Förändringar

Att göra enkla förändringar i ditt dagliga liv kan bidra till din daglig motion och hjälp du spränga bort mer fett. MayoClinic.com rekommenderar att du tar trapporna istället för hissen, trädgårdsskötsel, hushållsarbete och tvätta din bil som extra övning att öka viktminskning. I stället för att köra till butiken för att få mjölk och bröd, prova cykling eller promenader. Gå din hund oftare, eller låna en vän eller grannens hund om du inte har ett. Att göra enkla livsstilsförändringar kan ge dig den extra push att förlora de senaste några pounds.

Smyga i motion

Många hävdar att de inte har tid att få i en ordentlig, fett-sprängning träning varje dag eftersom deras scheman är för full. Om du är en upptagen person, försök att avsätta tre eller fyra 10 minuters mellanrum hela dagen för snabb träning. Gå en promenad runt kvarteret på lunchrasten, jogga på plats medan du tittar på din favorit TV-show, eller lyfta vikter vid skrivbordet när du får chansen.