mynewspapers.net

USPS frakt begränsningarna för parfymParfym anses vara ett farligt material eftersom det innehåller en stor mängd brandfarliga alkohol. Parfym kan levereras av privata kurirer, som United Parcel Service och Federal Express, genom att göra specialarrangemang med företag. Det finns särskilda förpackning instruktioner och paketen levereras genom särskilda farliga materiella protokoll. United uppgav postgången sätter mer restriktioner i leveransen av parfym än de privata företagen.

Typer av frakt

United States Postal Service, USPS, har flera leveransalternativ av varierande kostnader och leveranstider. Det snabbaste sättet att frakta skiften är med express mail, som kan komma fram till en inhemsk destination över natten. Klassbrev garanterar tre dagars leverans inom landet och 10 dagar internationella. Postpaket är det långsammaste och mest ekonomiska sättet att leverera små eller stora skiften, men har ingen garanterad leveranstid.

Priority Mail

Klassbrev, som kan ta en till tre dagar, levereras av flygtransporter. Eftersom parfym på den begränsad listan över farliga material för luftfarten, kan parfym inte levereras via klassbrev. Mailer ansvarar för innehållet i paketet som skickas och kan dömas till böter för att försöka leverera parfym av klassbrev.

Postpaket

Postpaket levereras av marktransporter och kan användas för att frakta parfym. USPS kräver att parfymflaska finns i en förseglad plastpåse och att utsidan av boxen är tydligt märkt vätska. Mailer måste också förklara att parfym är i rutan och ange ett värde för artikeln.

Internationell Post

USPS internationella postservice kan inte användas för att frakta parfym eftersom internationella paket transporteras med flyg. Förutom begränsningen av USPS, många utländska regeringar tillåter inte transport av parfym och kommer att kvarhålla parfymflaskor på tullgränsen. Det enda sättet att frakta parfym internationellt är genom privata företag och kostnaden kan vara många gånger mer än den faktiska parfymen.