mynewspapers.net

USMC enhetliga föreskrifter för klänning Blues

USMC enhetliga föreskrifter för klänning Blues


Inga andra enhetligt av det beväpnat servar har tjänat sådan omedelbar igenkänning som klänning blues av United States Marine Corps. Flera varianter av den traditionella formella dräkt finns för att tillåta officerare mångsidighet för att avgöra vilken uniform hans trupper kommer att bära. Varje enhetlig bär sina egna regler för vilka tillfällen det kan bäras till och vilka band eller medaljer kan medfölja det. För att bära uniform i alla tillfällen ses som en ära och en symbol för varaktig offer.

Klänning blå A

Klänning blå A bärs i United States Marine Corps för alla formella tillfällen och högtider. Rockar för värvade marinkåren har röda trim med vit barracks omslaget och alla medaljer och band visas (detta är obligatoriskt för alla officiella ceremonier). Denna enhetliga variant kan också bäras på civila funktioner som kan beskrivas som "white tie" frågor.

Klänning blå B

Marina klänning blå B är identisk till enhetlig A med endast en liten variant: medaljer bärs inte med denna klänning-blå---endast band eller skjutskicklighet emblem. Detta redskap enhetligt mot mer informella sociala funktioner där full regalia inte är önskvärd men ändå bevara den särskilda anständighet av en marin på ett formellt tillfälle.

Klänning blå C

Klänning blå C kännetecknas av sin långärmade khakifärgad skjorta, avsaknaden av överrock och mindre formella utseende jämfört med de två första klänning blå variantsna. Marine befälhavare kan välja att använda klänning blå C på informella sociala sammankomster där marinsoldater är ut i kraft som parader, semester, blad eller liberty firandet. Märken och band kan bäras med klänning blå C, även om medaljer inte får.

Klänning blå D

En Kortärmad khakifärgad skjorta och brist på överrock identifierar klänning blå D. Denna klänning variant är den minst formella av marina uniformer och är vanligtvis bärs i stället för klänning blå A eller B när miljöproblem som värme dikterar en förändring. Dessutom, kan enhetligt bäras av marinsoldater på eller lämnar på liberty.