mynewspapers.net

Ursprungliga övertygande tal ämnen för College

Ursprungliga övertygande tal ämnen för College


Ett bra övertygande tal ämne är en som tar en intressant twist på en hett omdebatterade fråga. Du kan skriva ett tal om en obskyr ämne, men dunkel är osannolikt att intrigera dina klasskamrater. Fokusera istället på något som kan intressera en stor sträng av individer. När du skriver ditt tal, Tänk på hur du kan beskriva ditt problem på ett sätt som är färsk.

Barbie är en positiv förebild för kvinnor

Medan de flesta studenter skulle kunna hävda att Barbie är en negativ förebild för unga kvinnor på grund av sin orealistiska proportioner och till synes fadd personlighet, en personlighet som kan härledas ur reklam genom åren, skulle kunna man hävda att i själva verket Barbie representerar något positivt för honan. Du kan diskutera olika rörelser i barbies historia, inklusive hennes jobb som en läkare eller en pilot, i motsats till en modell eller en flygvärdinna. Du kan titta på Barbie genom åren och diskutera utvecklingen av hennes förebild status.

RU-486

Abort är ett överdrivna ämne för övertygande tal, kan du fokusera på olika aspekter av den sociala frågan: RU-486, även känd som abortpillret. Detta piller, som är tillgänglig för vissa kvinnor i USA, är framgångsrik i slutar graviditeter till slutet av den andra månaden. Ert tal kan ta endera sidan av laglighet frågan, fokus på de piller biverkningar, dess konsekvenser inom samhället och dess tillgänglighet.

Att välja kremering

För din övertygande anförande, kan du argumentera för en ökning av kremeringar i Förenta staterna i stället för traditionella begravningar. Hitta statistik om dödligheten av amerikanerna, hur mycket utrymme är redan upptagen av kyrkogårdar och hur mycket utrymme finns för utbyggnad av kyrkogårdar. Du kan understryka hur kremering är billigt jämfört med begravningar och hur det kräver nästan inget utrymme för döda, en verklighet som löser överfulla kyrkogårdarna. Se till att fokusera på den religiösa aspekten av begravningar; se om du kan hitta bevis som stöder kremering i religiösa texter.

Avskaffandet av avdelning IX

Du kan försöka att övertala din klass att avdelning IX i skolor är föråldrad och bör upphävas. På grund av avdelning IX skapa skolor stipendier för kvinnliga idrottare att spela golf och andra sporter så att de kan motivera ger stipendier till manliga idrottare för fotboll och soccer, även om golf stipendier anses till stor del vara ett skämt. Hävda att avdelning IX bör avskaffas och ersättas med ett system som skapar lagliga möjligheter för kvinnliga idrottare. Se till att dina klasskamrater att ni stöder möjligheter för kvinnliga idrottare att delta i kollegialt sport, men att du skulle stödja en rörelse som uppmuntrar skolor att spendera riktiga pengar för att utöka kvinnliga atletisk program.