mynewspapers.net

Urkärnade akne ÄrrbehandlingUrkärnade acneärr kännetecknas av varierande storlek djupa ärr kvar över och under ytan av huden som ett resultat av akne. Även efter din akne är sedan länge borta, är många gånger ärren kvar lika fula och pinsamt som akne själv. Lyckligtvis, det finns hopp för din urkärnade acneärr när krämer och medicinering faller kort.

Punsch transplantat behandling

Punsch transplantat behandling är en kirurgisk behandling avsedd för deep urkärnade acneärr. Punch-grafts används vanligtvis på urkärnade ärr innan en kemisk peeling utförs för att lämna dig med slätare hud. Punsch transplantat behandling fungerar bäst för urkärnade ärr som liknar is plockar. Det bör dock noteras att denna form av behandling är mest effektiva på mindre områden av ärrbildning. Genomgår en punsch transplantat förfarande kräver hudtransplantation tas från delar av kroppen såsom bakom öronen där det är mindre märkbar. Transplantat är sedan ersätta huden som tas bort från området ärrad. Det kan låta som ett komplicerat förfarande, är det ganska snabb, kräver endast lokalbedövning och en veckas tid att läka.

Dermabrasion

Dermabrasion, inte att förväxla med microdermabrasion, är en annan behandling för urkärnade acneärr som inte kräver genomgår kirurgisk behandling. Dermabrasion är utformad för att ta bort död hud från drabbade områden som finns på det översta lagret av huden. Enligt DermaNetwork, en ledande resurs för kosmetisk dermatologi, bör framgångsrika dermabrasion resultera i ett nytt lager av hud som är akne och ärr gratis. Dermabrasion kommer tyvärr inte utan sina motgångar. Återhämtningsprocessen för dermabrasion är längre än andra behandlingar, även kirurgiska, och patienter har rapporterat förändringar i deras pigmentering som kan ta veckor att blekna bort. Det är klokt att göra dina läxor först innan du genomgår denna behandling.

Laser behandling

Laserbehandling ofta toppar listan över de största resultat för att ta bort urkärnade acneärr, men det också toppar listan över att vara den dyraste behandlingen genomgår också. Det finns flera typer av lasrar som används under denna process, beroende på din ärrbildning. Varje laser är avsedd för ett specifikt syfte med några laser utjämning hud och andra syftar till att minska rodnad. Innan de genomgick laserbehandling, rådfråga din hudläkare som kan hjälpa dig att avgöra vilket är det bästa valet för din nivå av urkärnade acneärr.