mynewspapers.net

Upptagande priser till medicinska skolor

Upptagande priser till medicinska skolor


Läkarutbildningen är den mest konkurrenskraftiga examen och professionellt program att vinna inträde till. Flera faktorer gå in i besluta om en kandidat är klarar av den rigorösa kurser och praktik som går in i att vara en medicinare och så småningom en läkare. Förstå antagning priser, som generellt inte varierar mycket från år till år, för särskilda skolor och vad som förväntas av dig innan du ansöker till skolor hjälper inte bara hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut, men kommer också dig att avgöra om medicin är den rätta karriär vägen att gå.

Harvard Medical School

Beskrivs ofta som den bästa läkarutbildningen i världen, är Harvard Medical School också en av de svåraste program tas upp till. Med kandidater från hela är världen tillämpa, konkurrensen om acceptans stel. En hög kvalitet ansökan och påvisade känsla av engagemang för att hjälpa andra är förutsättningar för antagning. En hög MCAT poäng (i intervallet 35), en utmärkt GPA (genomsnitt 3,8), märker av rekommendation från akademisk fakultet eller professionella källor som kan korrekt bedöma sitt arbete och ett personligt uttalande är tungt viktade. Antagning statistik varierar inte mycket från år till år. Harvard Medical School's 2010 antagning var 4,6 procent av instate sökande av 220 som ansökt och 2,6 procent av out-of-state sökande ur 6,225 som tillämpas.

Johns Hopkins University School of Medicine

Nationellt och internationellt rankad som en av den främsta medicinskt skolor i världen, och rankas nummer ett medicinska skolan i USA av amerikanska nyheter och World Report, har Johns Hopkins haft ett grundmurat rykte i världen av medicin och medicinsk forskning i mer än 100 år. Typiska framgångsrika sökande har en genomsnittlig kumulativa GPA av 3.8, en 35 sammansatta MCAT poäng, samt forskning som erfarenhet och imponerande rekommendationer. Liknar andra prestigefyllda medicinska skolor, den erkännande som inte varierar mycket. Johns Hopkins antagning statistik för 2010 var 5,5 procent av instate sökande ur 419 av som ansökt och 1,9 procent av out-of-state sökande ur 5,730 som tillämpas.

School of Medicine vid University of Pittsburgh

School of Medicine vid University of Pittsburgh är allmänt känt för att utbilda sina studenter i avancerade biomedicinsk forskning, som är inriktad på att förbättra människans villkor och utmärkt vård till samhället. Många sökande till University of Pittsburgh är invånarna i Pennsylvania eller kandidater av en av universitetet i Pittsburgh kandidatprogram. En framgångsrik sökanden till medicinska skolan kommer att ha en MCAT poäng på 34 eller 35 och en GPA för 3,76, tillsammans med volontär tjänst eller forskning möjligheter under hennes bälte. Universitetet i Pittsburgh 2010 antagning var en solid 6,0 procent av instate sökande ur de 660 som ansökt och 2,1 procent av out-of-state sökandena av 5,676 som tillämpas.

University of Michigan Medical School

Som första professional/forskarskolan av University of Michigan, har medicinska skolan åstadkommit en världsberömda rykte för dess akademisk stringens, exceptionellt utbildad och skicklig fakultet och olika elevkåren. Även om det inte är en uppsättning MCAT poäng eller GPA att få tillträde, mest framgångsrika sökande är på toppen av deras grundutbildningsprogram klass och uppvisat i intervallet hög på MCAT. Den genomsnittliga GPA genom åren har varit en 3,8 och en 35 sammansatta poäng på MCAT. I-stat sökandena har verkligen preferens för antagning. För 2010, 1,067 instate kandidater tillämpas på skolan och 7,8 procent av detta antal godkändes. Som kan jämföras med de 4,602 out-of-state kandidater som tillämpas på skolan i 2010, med endast 2,1 procent av de sökande accepteras.