mynewspapers.net

Uppgifter & ansvar för cateringStorkök förbereda och servera mat till klienter som värd för fester, möten och evenemang. I vissa fall kommer klienter att hämta beställda livsmedel för att servera gästerna själva och i andra situationer storkök är skyldiga att transportera måltiderna till en off premiss-och mässhall. I antingen scenario finns många arbetsuppgifter och ansvar för cateringföretag att utföra.

Skapa menyer

Uppgifter & ansvar för catering


För att börja förbereda en cateringservice måste du först göra en meny med en mängd olika populära livsmedel. Objekt kan vara aptitretare, förrätter, sallader, mackor, desserter eller andra livsmedel som kommer att tilltala typ av kundkrets som du avser att rikta under din marknadsföringskampanj. Ta hänsyn till att du får att servera stora grupper av människor, av vilka några kan vara veganer, vegetarianer, barn eller har födoämnesallergier, måste du ha en mängd olika alternativ.

Event samordning

Uppgifter & ansvar för catering


I många fall levereras catering till partier eller organisationer som har en regelbunden kedja av händelser. I dessa situationer är storkök skyldiga att samarbeta nära med värd eller händelse samordnare för att vara säker att kurser av måltiden serveras på rätt tider utan att störa gästerna eller eventuella relevanta förfaranden i vägen. Bröllop är ett utmärkt exempel på en sådan situation. Serveringspersonal kan tjäna aptitretare medan gäster tas emot, men medan skålar och brudföljet meddelanden görs servrar kan åläggas att lämna matsalen tills det är dags att börja bordsservering.

Förbereda mat

Uppgifter & ansvar för catering


Beredning av livsmedel kan vara en av de viktigaste ansvar i det moderna köket. Förutom vikten av att tillhandahålla kvalitet livsmedel med en attraktiv presentation, att upprätthålla hälsa och sanitära standarder är ett absolut måste för såväl rättsliga som etiska skäl. Det moderna köket måste också vara fullt medveten om portion kontroll för att undvika vinstförlust, minska avfall eller under servera gästerna.

Transporterar livsmedel

Förmåga att transportera mat effektivt krävs att framgångsrikt slutföra en på plats catering jobb. Vissa objekt som pasta och kött måste hållas varm, medan sallader eller kallskuret måste förbli kylda. Andra objekt kan beredas i förväg medan vissa måste vara beredda på platsen för händelsen, och fortfarande kan det finnas artiklar som är beredda i förväg men monteras vid evenemanget som nötkött smörgåsar. Kunskap om korrekt förpackning tekniker och catering levererar som rack, sternos och termisk kylare och väskor krävs.

Ställa in

I många fall kommer personalen att behöva ställa in alla bord, stolar, linne och inställningar för plats där gästerna kommer att sitta. Även om händelsen platsen har en förinställd matplats när det moderna köket kommer det krävas väggen alltid för food servicepersonal att ställa in restaurangtjänster område eller skapa buffé för gästerna att tjäna sig själva.

Food Service

När alla tabeller, kuvert, som serverar områden och matvaror är beredda och gästerna är redo att äta, kan catering personal behöva servera maten. På de flesta formella sammanhang bordsservering erbjuds och en vänta personal kommer att leverera maten direkt till tabeller kursen--av--kurs medan clearing kasseras rätter mellan kurser. På mer tillfälliga evenemang med buffé måltider kan vänta personal uppmanas att tjäna vissa poster till gäster som radas upp på mat servicestation.

Städa upp

Det sista steget i off premiss catering är städa upp och riva ner i matsalen. Alla plattor, rätter, bestick och glas måste tas bort, sängkläder samlas in, bord och stolar bort och skräp rensade upp. Packar ihop någon vänster över livsmedel, som serverar utrustning, är termiska behållare och säckar att återvända till platsen vanligtvis senaste krävs ansvaret för en matleverantör att slutföra ett jobb.